La limita de jos a cerului – premieră de gală la CinemaPRO
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-limita-de-jos-a-cerului-premiera-de-gala-la-cinemapro/

Zeci de invitaţi sunt aşteptaţi astăzi, de la ora 20.45, la premiera noului film regizat de Igor Cobileanski, La limita de jos a cerului.

Un articol de Andrada Văsii|25 septembrie 2013

Zeci de invitați sunt așteptați astăzi, de la ora 20.45, la premiera noului film regizat de Igor Cobileanski, La limita de jos a cerului.

La proiecția de gală vor lua parte regizorul basarabean, alături de actorii Igor Babiac, Sergiu Voloc și Ela Ionescu, producătorul Alexandru Teodorescu și mai mulţi membri ai echipei.

Sunt așteptați la premieră și Excelența Sa Iurie Reniță, Ambasadorul Republicii Moldova în România, Iuliana Gorea Costin, Înaltul Reprezentant al Republicii Moldova în cadrul Guvernului României, cântăreața Margareta Pâslaru, regizorii Corneliu Porumboiu (co-scenaristul filmului), Tudor Giurgiu, Thomas Ciulei, actorii Dorian Boguță, Tania Popa, Vitalie Bantaș sau producătoarea Ada Solomon.

De vineri, 27 septembrie, filmul poate fi văzut București (Hollywood Multiplex, Glendale, Noul Cinematograf al Regizorului Român), Cluj-Napoca (Cinema Florin Piersic), Târgu Mureș (Arta), Târgu Jiu (Sergiu Nicolaescu), Craiova (Patria), Ploiești (Cinema Premiera).

Proiecţii în Europa cu La limita de jos a cerului

În paralel cu lansarea în cinematografe, filmul va fi proiectat în mai multe festivaluri din Europa. La limita de jos a cerului a fost selecționat la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia (11 – 20 octombrie), în secțiunea The World Today, care adună filme ce dezbat dileme actuale, și Festivalul Internațional de Film „Molodist” de la Kiev (19 – 27 octombrie), într-o secțiune care adună cele mai bune filme produse în regiune – Film Across the Borders.

Al doilea ca importanță din spațiul răsăritean, după cel de la Moscova, festivalul a ajuns la a 43-a ediție și va avea loc între 19 și 27 octombrie.

Premiera mondială a filmului a avut loc în această vară, la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary, în competiția East of the West.

La limita de jos a cerului

Igor Babiac, într-o scenă din filmul lui Cobileanski

Viorel (Igor Babiac) este un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova.

Cel mai bun prieten al său (Sergiu Voloc) îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte (Ela Ionescu) urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv.

Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, însă realizează curând că binele e o chestiune relativă.

În distribuție apar Igor Babiac, student la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău,  Sergiu Voloc – actorul distribuit de Igor Cobileanski în toate scurtmetrajele sale, Ela Ionescu, actriță de teatru din București, îndrăgitul actor Igor Caras-Romanov și Angela Ciobanu.

Imaginea poartă semnătura lui Oleg Mutu, iar montajul a fost realizat de Eugen Kelemen și Cristina Ionescu. Producător este Alexandru Teodorescu, de la Saga Film, iar producător executiv și story editor, Mihaela Popescu.

Info:

Filmul a primit o finanțare de 1.282.395 de lei din partea Centrului Național al Cinematografiei (CNC). Scenariul a fost dezvoltat cu sprijinul rezidenței la Atelierul Cinefondation, un proiect al Festivalului de la Cannes.

Foto credit: Saga film, La limita de jos a cerului

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.