La Sibiu, nu latră câinii când vor actorii!
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-sibiu-nu-latra-cainii-cand-vor-actorii/

Festivalul „25 de ore de teatru non-stop” desfăşurat la Sibiu în perioada 5 – 6 aprilie sub egida asociaţiei culturale BIS aduce pe scena culturală sibiană conceptul de teatru comunitar într-un spectacol de comedie inedit. Actorii joacă teatru, câinii latră şi sibienii aplaudă spectacolul, dragostea şi simţul civic într-o iniţiativă de conştientizare a faptului că “Măretia unei naţiuni şi progresul ei moral pot fi judecate după felul în care tratează animalele.”

Un articol de Liliana Matei|25 martie 2014

Festivalul „25 de ore de teatru non-stop”, desfăşurat la Sibiu în perioada 5 – 6 aprilie sub egida asociaţiei culturale BIS, aduce pe scena culturală sibiană conceptul de teatru comunitar într-un spectacol de comedie inedit. Actorii joacă teatru, câinii latră şi sibienii aplaudă spectacolul, dragostea şi simţul civic într-o iniţiativă de conştientizare a faptului că “Măreția unei naţiuni şi progresul ei moral pot fi judecate după felul în care tratează animalele.”

Social Act Theatre, prima trupă profesionistă de teatru independent din Galaţi, joacă duminică, 6 aprilie, la ora 01:00, la studioul Cavas (din incinta Facultăţii de Litere şi Arte) “Doggystyle”, un spectacol cu şi despre câini. O satiră plină de substanţă inspirată de polemica dintre “câino-filii” şi “câino-fobii” români de pretutindeni, care atinge pe lângă subiectul sensibil şi actual al câinilor comunitari o serie de fenomene şi atitudini caracteristice spaţiului românesc.

“Asistăm la procesul intentat lui Grivei, maidanezul blocului C5, şi descoperim împreună ce se întâmplă când românul ia atitudine şi care sunt mecanismele ce-i dictează acţiunile şi existenţa atunci când e prins într-un univers atât de vast precum cel al blocului C5. Spectacolul «Doggystyle» înfăţişează eroi ai banalului într-o luptă epică pentru salvarea lui Grivei sau pentru salvarea întregii naţiuni”, declară Radu Horghidan, preşedintele Companiei Social Act Theatre.

Şi pentru că orice proces echitabil presupune egalitate de arme, “Festivalul 25 de ore de teatru non stop” lansează provocarea: „De te latră un câine, astupă-i gura cu pâine, de te-alintă lătratu’, fugi cu patrupedu’ la teatru”.

La Doggystyle fiecare spectator care vine să respire teatru alături de noi e invitat să-l aducă-n sala de spectacol şi pe patrupedul care-i încalzeşte inima şi-i oferă afecţiune; mai lăţos, mai zdrențuros, mai bălos sau mai drăgăstos. Haideţi să umplem sala CAVAS cu susţinători ai lui Grivei! Duminică la ora 01:00 se dă startul la “ham”!

INFO

Bilete se găsesc la: Agenţia teatrală, Librăria Humanitas şi Atrium Cafe.

Preţul unui bilet este 15 lei.

Mai multe detalii, online: www.respirateatru.ro

 

 

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.