Lia Bugnar, Ilinca Manolache şi Maria Obretin, în expoziţia „FotografIE cu IE“
https://www.ziarulmetropolis.ro/lia-bugnar-ilinca-manolache-si-maria-obretin-in-expozitia-fotografie-cu-ie/

Duminică, 23 iunie, la Muzeul Țăranului Român, are loc vernisajul expoziţiei „FotografIE cu IE”, a Cătălinei Flămînzeanu. Inedita expoziţie arată femei din lumea artistică autohtonă, îmbrăcate în ie.

Un articol de Corina Vladov|21 iunie 2013

Duminică, 23 iunie, la Muzeul Ţăranului Român, are loc vernisajul expoziției „FotografIE cu IE“, a Cătălinei Flămînzeanu. Inedita expoziție arată femei din lumea artistică autohtonă, îmbrăcate în ie.

Luna aceasta se va sărbători pentru prima dată „Ziua universală a iei“. Pentru a marca acest eveniment, Cătălina Flămînzeanu le-a propus unor femei din zone artistice diverse să îmbrace câte o ie, pentru o  ședință foto.  Au rezultat 21 de portrete.

„M-am gândit să celebrez această zi cum știu eu mai bine, prin fotografie cu ie. Protagonistele portretelor mele sunt reprezentante ale culturii românești din diferite domenii – actorie, regie, scenografie, coregrafie, muzică, literatură și comunicare. Am alăturat câteva portrete ale unor fetițe pentru a sugera ciclicitatea vieții. Toate însă își poartă ia, fie ea veche sau stilizată, în ipostaze personale și în conjuncturi, uneori, surprinzătoare.“

Cătălina Flămînzeanu
fotograf 

Vernisajul are loc dumincă, 23 iunie, la Clubul Țăranului (Muzeul Țăranului Român), începând cu ora 18 și este prilej de celebrare a serii de Sânziene și a iei, prin muzică și prin dans. De la ora 19, cântăreața Alexandra Ușurelu va susține un concert.

Expoziția poate fi vizitată până pe 7 iulie.

Foto: Cătălina Flămînzeanu

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..