Liber la COMEDIE, ediția 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/liber-la-comedie-editia-2019/

Teatrul de Comedie anunţă lansarea programului LIBER LA COMEDIE care se va desfăşura în perioada 28 septembrie – 5 octombrie, la toate cele trei săli.

Un articol de Petre Ivan|20 septembrie 2019

La începutul fiecărei stagiuni, ai LIBER LA COMEDIE, program prin care Teatrul de Comedie îți oferă intrare liberă la unele dintre cele mai de succes producții ale sale.

Programul LIBER LA COMEDIE

sâmbătă 28 septembrie ora 19.30 Sala Studio

„MIHĂIȚĂ. Reconstituirea unei vieți”, one man show cu George Mihăiță. La finalul reprezentației, spectatorii prezenți în sală vor avea ocazia unică de a descoperi elementele de backstage ale spectacolului, direct de la actorul George Mihăiță, care le va sta la dispoziție pentru o discuție prelungită.

sâmbătă 28 septembrie ora 19.00 Sala Nouă

HERNIE DE DISC de Ingrid Lausund, regia Dorin Boca

sâmbătă 5 octombrie  ora 19.00 Sala Radu Beligan

MICUL PRINȚ de Antoine de Saint-Exupéry, regia Alexandru Dabija.

Accesul gratuit se va face pe baza biletelor ridicate de la Casa de bilete, în limita a 4 locuri / persoană.

Biletele vor fi disponibile începând de sâmbătă 14 septembrie, conform programului Casei de bilete (marți-vineri: 13.30-19.30, sâmbătă-duminică: 12.00-19.30, luni: închis).

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.

Foto: Liber la COMEDIE – facebook

20
/03
/15

Actriţa Kristin Scott Thomas a primit titlul de Dame - echivalentul feminin pentru titlul de Cavaler al Imperiului Britanic, un titlu onorific, acordat anual de casa regală britanică - în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc la Palatul Buckingham.

20
/03
/15

La finalul lunii martie, Orchestra de Cameră Radio adresează publicului său o invitaţie la o seară muzicală într-o formulă inedită: două concerte ce aparţin barocului muzical, unul semnat de Vivaldi - celebrul creator al Anotimpurilor - şi cel de-al doilea aparţinând lui Händel, vor fi interpretate în versiunea pentru nai!

20
/03
/15

Cinematografia a sărbătorit 120 de ani de existenţă, printr-o varietate de evenimente organizate în Franţa, dedicate celei de-a şaptea arte. Pe 19 martie 1895, fraţii Lumière turnau primul lor film, intitulat " La Sortie de l'usine Lumière à Lyon", marcând astfel naşterea cinematografiei.

20
/03
/15

Le Sel de la terre / Sarea pământului (engl. The Salt Of The Earth) este nu numai o uluitoare odă vizuală dedicată frumuseții pământului, laolaltă cu portretul fotografului Sebastião Salgado şi a operei sale, dar este şi un studiu emoţionant despre relaţia tată-fiu.

19
/03
/15

În ultimele trei săptămâni, în fiecare miercuri seara, grație TVR 2, m-am întâlnit cu un vechi prieten, Jean Paul Belmondo, omul care la vârsta pubertății ne transmitea clar că și noi cei mai puțin înzestrați de natură cu chipuri de cuceritori avem șansa noastră în viață, la iubiri lungi sau scurte, în funcție de posibilități și dorințe.

19
/03
/15

La Teatrul Ţăndărică urmează două zile aniversare pline: Vineri, 20 martie şi sâmbătă 21 martie, teatrul din Piaţa Lahovari sărbătoreşte Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret, respectiv Ziua Mondială a Marionetei printr-un program gândit atât pentru cei mici, publicul fidel Ţăndărică, cât şi pentru adolescenţi, adulţi şi profesionişti ai scenei.

19
/03
/15

Luni, 23 martie, de la ora 17.00, la Reactor se dă startul, cu o întâlnire gratuită, de probă, unor şedinţe săptămânale de gimnastică intelectuală: un write-out session în timpul căruia vor fi antrenate exprimarea, creativitatea, şi cei care vor participa vor avea posibilitatea să îşi confrunte scrisul cu reacţiile celorlalţi.

19
/03
/15

Ziarul Metropolis vă invită să completaţi primele trei chestionare prin care puteţi afla cât de bine cunoaşteţi limba română şi cinematografia autohtonă. În săptămânile următoare vă pregătim şi alte teste, din teatru, film şi literatură universală. Atenție la întrebările capcană!

19
/03
/15

Proiectul "Memoria/ Explorarea/ Imaginarea Oraşului" lansează candidatura Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru 2021, el fiind structurat sub forma unei trilogii în care oraşul devine atât cadru de desfăşurare, cât şi protagonist, iar cetăţenii săi, generatori de conţinut.