VIDEO Maia Morgenstern şi formaţia Trei Parale sărbătoresc Sânzienele la Muzeul Minovici
https://www.ziarulmetropolis.ro/maia-morgenstern-si-formatia-trei-parale-sarbatoresc-sanzienele-la-muzeul-minovici/

Actriţa Maia Morgenstern şi formaţia Trei Parale, alături de artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Fainiş, vor sărbători Sânzienele duminică, la Muzeul de Artă Populară „Dr. Nicolae Minovici“ din Capitală.

Un articol de Andrada Văsii|19 iunie 2013

Actriţa Maia Morgenstern şi formaţia Trei Parale, alături de artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Fainiş, vor sărbători Sânzienele la Muzeul de Artă Populară „Dr. Nicolae Minovici“ din Capitală, duminică.

Cea de-a şasea ediţie a evenimentului prilejuit de Noaptea de Sânziene ce are loc la Muzeul Minovici începe la ora 19.00. Asociate solstiţiului de vară, Sânzienele sunt, în tradiţia populară, zânele vesele ale belşugului, ale cântecului şi dansului. Sărbătorite cum se cuvine, ele aduc rod ogoarelor şi bunăstare gospodăriilor.

Artă la muzeu

Cea de-a şasea ediţie a Nopţilor de Sânziene la Muzeul Minovici continuă să aducă împreună artişti şi designeri consacraţi: actriţa Maia Morgenstern, coregraful Valentin Roşca – ce vine în livada instituţiei cu fragmente din spectacolul „Mic şi-al dracu’“, de la Teatrul Eveiesc de Stat -, formaţia de muzică veche românească Trei Parale, designerul Andra Andreescu, soliştii Operei Române Bianca Stoicheciu şi Valentin Stoica, Grupul Coral Sound condus de Voicu Popescu, artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Fainiş şi mulţi alţii.

«Noaptea de Sânziene» este un eveniment pe care ne-am străduit să-l menţinem la simplitatea şi naturaleţea caracteristice datinilor şi tradiţiilor româneşti. De la an la an, evenimentul dedicat «Nopţii de Sânziene» a crescut şi a oferit bucurie celor peste 5.000 de participanţi, iubitori de frumos şi susţinători ai patrimoniului cultural românesc.

Georgiana Pogonaru,
preşedintele Asociaţiei „Prietenii Muzeelor Minovici“

Cei mai mici dintre participanţi au locul lor special rezervat în livadă. Ei sunt rugaţi să aibă imaginaţie şi să fie harnici în cadrul ARTelierului de creaţie.

Foto credit: Cosmin Ardeleanu

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.