Maitreyi pe scena teatrului Bulandra
https://www.ziarulmetropolis.ro/maitreyi-pe-scena-teatrului-bulandra/

Scena teatrului Bulandra va gãzdui joi, 22 noiembrie, piesa Maitreyi. Din distribuṭie fac parte Maia Morgenstern-Maitreyi la 60 de ani, Aylin Cadir-Maitryi la 16 ani, Vlad Zamfirescu-Mircea Eliade, Doru Ana- tatãl lui Maitreyi, Anca Sigartau-mama lui Maitreyi şi Jasmine Iliescu-sora de 8 ani.  Coregrafia a fost asiguratã de cãtre Carmen Pesantez, scenografia de cãtre Adina […]

Un articol de Andrada Văsii|2 noiembrie 2012

Scena teatrului Bulandra va gãzdui joi, 22 noiembrie, piesa Maitreyi. Din distribuṭie fac parte Maia Morgenstern-Maitreyi la 60 de ani, Aylin Cadir-Maitryi la 16 ani, Vlad Zamfirescu-Mircea Eliade, Doru Ana- tatãl lui Maitreyi, Anca Sigartau-mama lui Maitreyi şi Jasmine Iliescu-sora de 8 ani.  Coregrafia a fost asiguratã de cãtre Carmen Pesantez, scenografia de cãtre Adina Mastalier, iar dramatizarea şi regia artisticã sunt semnate de Chris Simion.

Spectacolul se va mai juca şi la Deva pe 13 noiembrie, la Cluj pe 12 noiembrie şi la Piatra Neamṭ pe 5 noriembrie respectiv la Suceava pe 6 noiembrie.

 

Maitreyi este povestea pe care o întâlneşti încã de pe bãncile şcolii. Deloc uşoar, dar plin de încãrcãturã simbolicã, spectacolul promite sã punã pe gânduri toṭi spectatorii. Distribuṭia va asigura cu siguranṭã prospeṭime actului artistic şi va conferi acel plus de mister, absolut necesar în orice piesã de teatru.

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.