Manual de dicţie pentru copii – premieră pentru învăţământul din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/manual-de-dictie-pentru-copii-premiera-pentru-invatamantul-din-romania/

Manualul de dicţie pentru copii „Străfurnica şi prietenii săi” este disponibil în librării. Obiectivul declarat al autoarei: o dicţie bună pentru copii şi un viitor lipsit de greşeli de comunicare şi de probleme de vorbire.

Un articol de Petre Ivan|19 iunie 2015

Carmen Ivanov este autoarea noului manual de dicţie „Străfurnica şi prietenii săi”, apărut la editura Favorit, care conţine o vastă colecţie de exerciţii de dicţie pentru copii.

Peste 400 de astfel de exerciţii şi 20 de poveşti ilustrate sunt cuprinse în această carte, a cărei lansare reprezintă o premieră pentru învăţământul din România.

„Străfurnica şi prietenii săi” este o călătorie magică într-o lume plină de întâmplări hazlii şi minunate, care vor spori creativitatea şi imaginaţia copiilor.

Într-o lume în care adulţii vorbesc din ce în ce mai greşit şi cu un vocabular din ce în ce mai limitat, Carmen Ivanov are curajul şi priceperea necesară pentru a pune laolaltă toată experienţa sa adunată de-a lungul vremii în această carte pentru cei mici.

Foto: manual , Străfurnica şi prietenii săi  – dictie.ro

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

17
/05
/20

Vă invităm să o descoperiți pe legendara Billie Holiday prin intermediul cărții „Lady Sings the Blues”, semnată de artistă alături de William Dufty și publicată recent și în limba română, la editura Nemira.

17
/05
/20

Acordînd un loc important dialogului și monologului în care confesiunea se îmbină cu persuasiunea, nuvelele – „specie din păcate neglijată azi la noi (ca și în Franța sau Germania!) de scriitori și editori”, cum spune autorul – ce alcătuiesc volumul ne duc cît se poate de firesc cu gîndul la teatru.

Pagina 1 din 10512345...102030...Ultima »