Mihăiţă duce „Clinica” la Masca, iar Mălaimare joacă „Parcul” la Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/mihaita-duce-clinica-la-masca-iar-malaimare-joaca-parcul-la-comedie/

Sâmbătă, 22 februarie, începând cu ora 19.00, Teatrul Masca şi Teatrul de Comedie vă propun o seară inedită – cele două teatre vor juca spectacolele ,,Parcul”, respectiv ,,Clinica” fiecare pe scena celuilalt.

Un articol de Corina Vladov|18 februarie 2014

Week-end-ul acesta, locuitorii din Militari nu mai sunt nevoiți să bată drumul până în centru, ca să vadă un spectacol la Teatrul de Comedie. ,,Clinica” (cu George Mihăiță, Valentin Teodosiu, Virginia Mirea) se joacă la Teatrul Masca. În aceeași seară, producția „Parcul”, a Teatrului Masca, se mută pe scena de la Comedie.

Ambele spectacole încep sambata, 22 februarie, la ora 19. Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu inițiat de Teatrul Masca denumit Întâlnirile Teatrului Masca.

„Plin de umbre ale celor care i-au marcat existența, Cișmigiul te invită să-l admiri și să te bucuri de farmecul inegalabil al aleilor sale, dar, daca vrei să te îndrăgostești cu adevărat de cel mai iubit parc bucureștean vino să vezi Parcul! Nu rata un spectacol de statui vivante cu adevărat special!”, declară Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca.

În timp ce Mihai Mălaimare va interpreta pe scena Teatrului de Comedie rolul grădinarului curţii imperiale de la Viena, George Mihăiță va interpreta pe scena Teatrului Masca rolul unui fost boxer în spectacolul „Clinica”.

„Clinica” se bazează pe satiră la adresa celor care pentru faptele lor deplorabile caută un refugiu în mimarea nebuniei, în timp ce „Parcul” ne spune povestea Cișmigiului din alte vremuri, populat de figuri carismatice și animat de personaje pitorești.

INFO

Biletele se pot cumpăra de la casele de bilete ale celor două teatre, dar și online, aici (pentru Clinica) şi aici (pentru Parcul).

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.