Noaptea Albă a Muzeelor a adus 800 de vizitatori la UGSR
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-alba-a-muzeelor-a-adus-800-de-vizitatori-la-ugsr/

În Noaptea Albă a Muzeelor, aproximativ 800 de bucureşteni au vizitat clădirea-monument din Bd. Regina Elisabeta nr. 45, la sediul Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR).

Un articol de Corina Vladov|20 mai 2013

În Noaptea Albă a Muzeelor, aproximativ 800 de bucureşteni au vizitat clădirea-monument din Bd. Regina Elisabeta nr. 45, la sediul Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR).

Chiar dacă evenimentele incluse în program – trei piese de teatru şi două expoziţii foto – au fost anunţate că vor începe la ora 22.00, primii bucureşteni au trecut pragul UGSR începând cu ora 20.00.

Uniunea Generală a sindicatelor din România, gazdă şi organizator al evenimentului, doreşte să-şi reasume rolul de integrator cultural pe care l-a avut înainte de 1989, acesta fiind primul pas în seria de manifestări cultural-artistice cu adresabilitate către membrii săi, în particular, şi pentru bucureşteni, în general.

„Prin organizarea acestui eveniment, UGSR a dovedit că ştie să promoveze un altfel de sindicalism pentru membrii săi. E un concept european care se discută din ce în ce mai des în cancelariile confederaţiilor europene, ca organizaţiile sindicale să se preocupe şi de gestionarea timpului liber al membrilor de sindicat.

Evenimentul cultural deosebit organizat în Noaptea Albă a Muzeelor, prin expoziţia de excepţie şi prin cele trei piese de teatru jucate de actori profesionişti, demonstrează că UGSR este pe drumul cel bun.

Cele aproximativ 800 de persoane care au vizitat sediul confederaţiei noastre au rămas impresionate atât de unicitatea arhitectonică a clădirii-monument istoric din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 45, cât şi de frumuseţea şi profesionalismul momentelor artistice. UGSR va continua să organizeze astfel de momente, inclusiv înfiinţarea unui teatru pentru membrii săi şi pentru cetăţenii Capitalei“, a declarat Cristi Godinac, secretarul general al UGSR.

Artă în clădirea fostului Senat

Vizitatorii au admirat expoziţia colectivă de fotografie „Maramureşul istoric, recreat prin istorii personale“, precum şi pe cea a artistului foto Irinel Cârlănaru.

Actorii Laurenţiu Bănescu şi Daniel Popa, în spectacolul „Colibri“

Cele trei spectacole de teatru oferite gratuit de UGSR vizitatorilor săi au fost: „Bullets over Lipscani“ (regia Eugen Gyemant, cu Dan Rădulescu, Smaranda Caragea şi Cătălin Babliuc), „Colibri“ (regia Florin Piersic Jr., cu Laurenţiu Bănescu şi Daniel Popa), „Anul viitor la aceeaşi oră“ (regia Daniel Popa, cu Miruna Bilei şi Alexandru Zob).

Sediul UGSR se află într-un imobil construit în 1912 pentru Clubul Austro-Ungar (cunoscut în epocă drept „Palatul Duna“), acesta fiind una dintre clădirile semnificative pentru stilul arhitectural al sfârşitului secolului al XIX-lea. Construcţia eclectică, operă a arhitectului Rudolf Quich, a fost ridicată pe un teren donat de baronul vienez Jules de Waldberg. În perioada interbelică, clădirea a găzduit, pentru o perioadă, Senatul României.

Dan Rădulescu şi Smaranda Caragea, în „Bullets over Lipscani“

Evenimentul a fost organizat de UGSR, în colaborare cu Asociaţia de Cooperare Europeană Ovidius, Centrul de Pregătire Profesională în Cultură al Ministerului Culturii şi Asociaţia Doctor’s Studio.

30
/11
/17

A 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, manifestare devenită o tradiție a UNATC 'I.L.Caragiale' și a României, va debuta pe 5 decembrie, la Sala ATELIER din cadrul UNATC București, str. Matei Voievod 75-77.

30
/11
/17

Marţi, 5 decembrie 2017, începând cu ora 17:00, la Sala Studio a Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti va avea loc Gala şi concursul proiectului dedicat elevilor, 5 licee - 5 teatre, aflat anul acesta la ediţia a 7-a. Cinci trupe de teatru din alte cinci licee din capitală vor urca pe scena TNB, pentru a prezenta piesele pregătite pe parcursul proiectului derulat începând cu luna octombrie.

30
/11
/17

CRONICA de FILM - lungmetrajul Rodin, în regia lui Jacques Doillon.  Ediția din acest an a Festivalului Filmului Francez s-a încheiat cu lungmetrajul Rodin, în regia lui Jacques Doillon. Probă de maturitate a celei de a 21-a ediții a Festivalului, dar mai ales a școlii de film francez, Rodin aduce un omagiu legendarului sculptor de la a cărui moarte se împlinesc 100 de ani.

29
/11
/17

Deoarece pe 28 noiembrie 1918 Bucovina a devenit a doua provincie românească ce s-a unit cu România, data a fost declarată oficial drept Ziua Bucovinei print-o lege din 2015. În inima Țării Fagilor (în germană Buchenland), la Rădăuți, Ziua Bucovinei a coincis ieri și cu prima din cele 4 zile ale unui eveniment în premieră în România: Klavier Art Duo Festival, primul festival de duo pianistic (pian la patru mâini) din țară, cu intrare liberă.

29
/11
/17

ANALIZĂ O privire, chiar şi sumară, asupra filmelor româneşti lansate în cinematografe în 2017 permite o constatare tristă şi îngrijorătoare: nu există niciun personaj principal feminin.

29
/11
/17

Astăzi, de la ora 17:00, la Colegiul Noua Europă (Bucureşti, Str. Plantelor, nr. 21) va avea loc o dezbatere pe marginea volumului semnat de istoricul religiilor Andrei Oişteanu, Sexualitate şi societate. Istorie, religie şi literatură, apărut în ediţie ilustrată, în seria de autor pe care editura Polirom i-a consacrat-o. Evenimentul va fi moderat de Andrei Pleşu. Intrarea este liberă.

29
/11
/17

După „Gloria”, un film cu care a câștigat numeroase premii, Sebastían Lelio revine cu „O femeie fantastică”, un film care spune povestea unei persoane transexuale, o poveste mai aproape de realitatea contemporană decât oricare alta de pe marile ecrane. „O femeie fantastică” va ajunge în cinematografele din România începând cu 8 decembrie, fiind distribuit de Transilvania Film.

28
/11
/17

Celebrul prezentator TV Virgil Ianţu s-a transformat total la indicaţiile regizorului Iura Luncaşu şi a renuntat aproape complet la podoaba capilară, acceptând şi un machiaj generos, care l-a îmbătrânit cu cel puţin 20 de ani, totul numai pentru rolul său din comedia ,,Ghinionistul”, care va avea premiera pe marile ecrane din 8 decembrie.

28
/11
/17

“Muzica e cel mai fidel companion de-a lungul întregii vieţi.” - Mariana Nicolesco. Unanim recunoscută drept una dintre marile voci ale timpului nostru, soprana Mariana Nicolesco împlinește astăzi 69 de ani.

28
/11
/17

„Apa Vie” de la Teatrul Mic din Bucureşti este un spectacol de teatru-dans contemporan amuzant, alert, fresh, în regia lui Ștefan Lupu, pe un scenariu de Daniel Chirilă.

28
/11
/17

În toamna aceasta numărăm minoritățile etnice din România și punem reflectorul pe bogăția culturală pe care acestea o aduc țării. Fundația Amfiteatru organizează primul festival de teatru multietntic, între 27 noiembrie - 1 Decembrie, la București. Spectacolele se vor juca la UnTeatru (Sfinții Apostoli nr 44).

27
/11
/17

Romanul „Ruta subterană”, traducere din limba engleză și note de Justina Bandol, a fost publicat la Editura Humanitas Ficton, în anul 2017. Romanul a fost distins cu Premiul Pulitzer în acest an.