Noi cursuri la Fundația Calea Victoriei în luna martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/noi-cursuri-la-fundatia-calea-victoriei-in-luna-martie/

Mitologie, Artă, Operă, Arhitectură şi Dans sunt cursurile pe care le veţi descoperi în prima lună de primăvară la Fundaţia Calea Victoriei.

Un articol de Liliana Matei|4 martie 2022

În luna martie Fundația Calea Victoriei te invită online, pe Zoom, dar și la sediu, în C.A. Rosetti 47, să descoperi evenimente culturale și cursuri introduse pentru prima dată în programul fundației.

Primăvara asta ai ocazia să te reîntâlnești cu lectori dragi și să porniți împreună în explorarea unor teme noi – precum mitologia greacă și personajele ei feminine arhietipale din perspectiva lectorului Andreea Lupu, sociolog, dar și viața și opera pictorițelor care și-au pus amprenta asupra civilizaţiei şi artei europene, cu istoricul Monica Neațu.

Istoricul de artă Cosmin Ungureană îți propune un curs în trei întâlniri despre perioada cea mai înfloritoare a picturii spaniole. Jurnalistul Marius Constantinescu deschide calea unei călătorii în lumea regizorilor de operă celebri, care au revoluționat acest domeniu artistic, iar profesorul și arhitectul Augustin Ioan pătrunde în partea subtilă și conceptuală a arhitecturii printr-un curs despre filosofia unor construcții de excepție.

Poți dobândi noi abilități argumentative şi critice care îți vor folosi în situațiile de comunicare echivoce cu ajutorul Andreei Neagu, doctor în filosofie. Încheiem lista cu un atelier practic, de mișcare, dar și de stare de bine – atelierul de terapie prin dans susținut de psihoterapeutul Loredana Larionescu.

Aici găsiți lista completă a noutăților din luna martie:

Personaje feminine din mitologia greacă, din 7 martie, cu Andreea Lupu

Pictoriţe celebre şi povestea lor fabuloasă, din 8 martie, cu Monica Neaţu

„Secolul de aur” al picturii spaniole: Zurbarán, Velázquez, Murillo, din 15 martie, cu Cosmin Ungureanu

Mari regizori de operă. De la Franco Zeffirelli la Andrei Şerban, din 18 martie, cu Marius Constantinescu

Filosofia arhitecturii – Mediul construit ca imago mundi, din 24 martie, cu Augustin Ioan

Atelier de tehnici şi strategii de argumentare, din 29 martie, cu Andreea Neagu

Atelier de Dans terapie, din 29 martie, cu Loredana Larionescu

Fundația Calea Victoriei este locul în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale și interactive. De peste 15 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați.

Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori. Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate).

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.