Noua expoziție a Ancăi Boeriu se poate vizita la Galeria Creart
https://www.ziarulmetropolis.ro/noua-expozitie-a-ancai-boeriu-se-poate-vizita-la-galeria-creart/

Până pe 28 august, la Galeria Creart (Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7) pe vizitatori îi aşteaptă expoziţia artistei Anca Boeriu: #humans.

Un articol de Liliana Matei|3 august 2022

„Anca Boeriu și oamenii ei… gânditori și zburători, siluete întregi sau doar detalii, în grupuri sau solitari, uneori chiar fără referințe la gen sau identități. Fiindcă este vorba despre esența umanului: o atingere, o îmbrățișare, o atitudine…

În contextul izolării, al neîncrederii și panicii generate de pandemie, sunt gesturile care ne-au lipsit poate cel mai mult, fiindcă ele țin de nevoia intrinsecă a omului: aceea de a fi împreună și de a interacționa emoțional prin limbajul corpului. Sunt acele valori pe care universul artistic al Ancăi Boeriu le încapsulează în forme, linii sau puncte, păstrând esența umanului într-o zonă a empatiei, ferită de tragic sau morbid. Sunt acele nevoi și valori de care suntem poate astăzi mai conștienți decât oricând. Sintetizate, ele se traduc simplu prin… uman. #human”, a explicat Roxana Lăpădat, director artistic Teatrelli.

Anca Boeriu s-a născut în anul 1957 în orașul Pucioasa și a absolvit Universitatea Națională de Arte din București (UNARTE), în anul 1982. Este lector universitar doctor la UNARTE, în cadrul secției de Grafică, unde predă de 21 de ani. Este membru U.A.P din 1999 și, din 2016, Președinte al Filialei de Grafică București, membru fondator în Asociația Internațională „Prietenii Muzeului Național de Artă al României”, membru al Asociației Internaționale MitOst Germania, delegat pentru România al Trienalei de Gravură de la Chamallier (Franța), iar din anul 2014 este inițiatorul și coordonatorul Bienalei Internaţionale de Gravură – Bucharest International Print Biennale (BIPB).

Activitatea artistică și curatorială este vastă, cuprinzând expoziții de anvergură în țară și peste hotare. Gândește proiecte pentru studenţii ei şi pentru comunitate. Pe parcursul carierei artistice a primit o serie de importante premii și distincții, dintre care cele mai recente: Premiul UAP pentru Curatoriat (în anul 2017), Premiul pentru Grafică (în anul 2014).

30
/05
/23

Cele 10 documentare din programul primei ediții LYNX Festival sunt deja sold-out, cu două zile înainte de începerea evenimentului. În perioada 1 – 5 iunie, la Brașov, pasionații de film și natură se vor putea delecta cu un program complex și complet de proiecții, vernisaje și expoziții de fotografie, activități în natură, masterclass-uri cu invitați internaționali, întâlniri cu artiști locali și reprezentanți ai ONG-urilor de mediu și alte evenimente-surpriză.

30
/05
/23

Muzeul Național de Artă al României este gazda unui nou eveniment „Întâlnire la muzeu”, marți 30 mai 2023, de la ora 18:00, în Sala Auditorium, strada Știrbei Vodă nr. 1. Invitații lui Călin Stegerean sunt Bernard Blistène și Ami Barak, personalități de prestigiu ale artei contemporane.

19
/05
/23

Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București anunță noul sezon expozițional care va fi inaugurat joi, 25 mai 2023. Cu o puternică prezență internațională (în trei dintre cele șapte spații expoziționale, precum și în cadrul noului program de mediere culturală, MNAC International Academy), inaugurând totodată cooperarea strategică cu Timişoara Art Encounters.