Noua expoziție a Ancăi Boeriu se poate vizita la Galeria Creart
https://www.ziarulmetropolis.ro/noua-expozitie-a-ancai-boeriu-se-poate-vizita-la-galeria-creart/

Până pe 28 august, la Galeria Creart (Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7) pe vizitatori îi aşteaptă expoziţia artistei Anca Boeriu: #humans.

Un articol de Liliana Matei|3 august 2022

„Anca Boeriu și oamenii ei… gânditori și zburători, siluete întregi sau doar detalii, în grupuri sau solitari, uneori chiar fără referințe la gen sau identități. Fiindcă este vorba despre esența umanului: o atingere, o îmbrățișare, o atitudine…

În contextul izolării, al neîncrederii și panicii generate de pandemie, sunt gesturile care ne-au lipsit poate cel mai mult, fiindcă ele țin de nevoia intrinsecă a omului: aceea de a fi împreună și de a interacționa emoțional prin limbajul corpului. Sunt acele valori pe care universul artistic al Ancăi Boeriu le încapsulează în forme, linii sau puncte, păstrând esența umanului într-o zonă a empatiei, ferită de tragic sau morbid. Sunt acele nevoi și valori de care suntem poate astăzi mai conștienți decât oricând. Sintetizate, ele se traduc simplu prin… uman. #human”, a explicat Roxana Lăpădat, director artistic Teatrelli.

Anca Boeriu s-a născut în anul 1957 în orașul Pucioasa și a absolvit Universitatea Națională de Arte din București (UNARTE), în anul 1982. Este lector universitar doctor la UNARTE, în cadrul secției de Grafică, unde predă de 21 de ani. Este membru U.A.P din 1999 și, din 2016, Președinte al Filialei de Grafică București, membru fondator în Asociația Internațională „Prietenii Muzeului Național de Artă al României”, membru al Asociației Internaționale MitOst Germania, delegat pentru România al Trienalei de Gravură de la Chamallier (Franța), iar din anul 2014 este inițiatorul și coordonatorul Bienalei Internaţionale de Gravură – Bucharest International Print Biennale (BIPB).

Activitatea artistică și curatorială este vastă, cuprinzând expoziții de anvergură în țară și peste hotare. Gândește proiecte pentru studenţii ei şi pentru comunitate. Pe parcursul carierei artistice a primit o serie de importante premii și distincții, dintre care cele mai recente: Premiul UAP pentru Curatoriat (în anul 2017), Premiul pentru Grafică (în anul 2014).

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).