O nouă bucurie teatrală cu și pentru „Masculin/ Feminin”, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-bucurie-teatrala-cu-si-pentru-masculin-feminin-la-teatrul-metropolis/

Spectacolele prin care Metropolis încearcă să vă dea endorfine continuă: pe 8 Martie, ora 20:00, pentru toţi iubitorii de teatru bun, o comedie dulce-amăruie scrisă şi regizată de mereu surprinzătoarea Lia Bugnar.

Un articol de Cristina Enescu Aky|3 martie 2021

„Masculin/ Feminin” este încă una din multele povești teatrale de succes concepute și realizate de Lia Bugnar, care aduce laolaltă 5 actori dintre cei mai carismatici și iubiți: Marius Manole, Anghel Damian, Ilinca Manolache, Laura Creț și Teodora Stanciu. Spectacolul va putea fi vizionat pe platforma Streamerse. Prețul unui bilet este de 35 lei, iar spectacolul va fi disponibil online pentru încă 10 zile.

E o poveste despre lucruri „banale” și etern importante precum iubirea în diferitele ei forme (complexe, niciodată doar în alb și negru), rezistența iubirii în fața schimbărilor (și ce perioadă mai bună decât acum ca să vorbim despre schimbări?…), despre imaginea (im)perfectă a feminității și masculinității – toate împachetate în inegalabilul amestec de umor și emoție care este una din mărcile spectacolelor Liei Bugnar. (Puteți citi o cronică a acestui spectacol aici.) 

Marius Manole și Anghel Damian (Sursa)

Actorul Anghel Damian spune pe pagina sa de Facebook despre acest spectacol că e „o comedie despre iubire în toate genurile ei. (…) Un spectacol live, filmat profesionist și transmis în regim streaming online. Până când vor veni vremuri mai bune, e singura ocazie să ne regăsim, noi să spunem povești și voi să le ascultați și să le trăiți alături de noi.”

Totodată, el lansează publicului un îndemn: „Dacă inima și feed-ul vă lasă, vă rog să sharuiți acest post, poate află cât mai mulți iubitori de teatru. Tot așa, dacă cunoașteți români care sunt plecați în străinătate, faceți-ne un pustiu de bine și vindeți-le pontul că pot auzi limba de acasă vorbită pe o scenă, de către niște actori tineri care vor să își salveze menirea.” 

 Iar Lia Bugnar vă invită la spectacol în stilul ei inimitabil: „Distribuția e bine făcută, pentru că am acest talent, să iau oameni ieșiți din comun în spectacolele mele. Deci, cam asta, vă așteptăm. Dacă mai dați și de veste încolo și încoace, ce să spun?, urmașii noștri vor rămâne pe veci datori urmașilor voștri, cinci generații de-acu’ încolo.” 

Numărul de bilete achiziționate de public la spectacolele anterioare transmise de Teatrul Metropolis live/online, precum și reacțiile ulterioare ale publicului, au arătat că, într-adevăr, avem nevoie de teatru, pentru că ne face bine, chiar și în această situație generală încă dificilă. Sau poate tocmai în această situație, teatrul e mai mult ca oricând o nevoie, o bucurie, un ajutor. Iar „Masculin/ Feminin” este una dintre ocaziile prin care puteți să vă reamintiți de puterea binefăcătoare și generatoare de bucurie a teatrului.

Bilete la acest spectacol puteți cumpăra pe platforma Streamerse.

*

Masculin/ Feminin

Scenariul și regia: Lia Bugnar

Distribuție:

Marius Manole

Anghel Damian

Ilinca Manolache

Laura Creț

Teodora Stanciu

 

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”