Pe 12 octombrie începe Creative Est
https://www.ziarulmetropolis.ro/pe-12-octombrie-incepe-creative-est/

Între 12 şi 18 octombrie, pentru o săptămână întreagă, creativitatea românească devine personaj principal în viaţa Bucureştiului. Cei mai influenţi lideri ai industriilor creative din România şi Europa de Est întâlnesc antreprenorii inovatori şi publicul curios la prima ediţie Creative Est.

Un articol de Liliana Matei|1 octombrie 2015

Gândit ca platformă de educare pentru bresle creative, dar și ca spațiu de descoperire pentru publicul larg, festivalul inaugurează o experiență-maraton care prinde viață în 9 spații inedite, între care: Hala de la Industria Bumbacului, mansarda fostei fabrici de încălțăminte Flaros, Hanul Gabroveni, Biblioteca Națională.

Angela Filote, președinte al Reprezentanței Comisiei Europene în România, Răzvan Crişan, director Asociaţia ORICUM și reprezentanţi ai Băncii Transilvania deschid festivalul cu o conferință pe tema contribuției industriilor creative la dezvoltarea regională. Despre cum susținem business-urile bazate pe talent și cum le integrăm în circuitul economic dezbat Marko Radenković, președinte Nova Iskra, hub creativ din Serbia, Paulina Mitrea, director de inovare la CLUJ IT, cel mai influent cluster creativ din ţară şi Zoltan Acs, director de incubare al agenţiei de industrii creative Design Terminal din Ungaria.

Înscrierile sunt deschise publicului larg, în limita locurilor disponibile, prin completarea unui formular disponibil online.

Pe parcursul festivalului, stundenții și tinerii se pot înscrie la seminarii și workshopuri de marketing și management în muzică, design, new media și artă, susținute de Google România, Festivalul Internațional de Teatru Caleido şi Banca Transilvania. Participarea se face în baza formularului de înscriere disponibil pe site-ul www.creativeest.ro.

Experimentele gastronomice urbane încurajează networking-ul la cele 3 pop-up dinners cu invitați din lumea design-ului, filmului și artei. Pe 13, 14 și 15 octombrie, profesioniștii și pasionații creativității vor avea parte de discuții și experiențe culinare artizanale alături de reprezentanții ShortsUP, Dizainăr, Unicat.

Cei care au deja o idee de afacere în industrii creative și tehnologie pot participa la Get in The Ring, eveniment de pitching organizat în parteneriat cu GEA Strategy & Consulting. 2 premii cu valoare totală de 4000 de Euro, oferite de Banca Transilvania, vor ajunge la antreprenorii care reușesc să creeze produse și servicii inovatoare.

Înscrieri

Creative Est își propune să demonstreze că talentul și creativitatea autohtonă pot deveni landmark-uri puternice pentru București și România. În weekendul 17-18 octombrie, publicul larg este invitat la cel mai mare market dedicat antreprenorilor creativi, cu peste 50 de standuri din fashion, design, muzică, tehnologie și gastronomie.

Prima ediție a festivalului de industrii creative este organizat de asociația ORICUM, cu Banca Transilvania ca partener principal, sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene în România, cu sprijinul Arcub, Centrul Cultural al Municipiului București, Institutul Cultural Român şi Institutul Polonez din Bucureşti.

19
/05
/23

Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București anunță noul sezon expozițional care va fi inaugurat joi, 25 mai 2023. Cu o puternică prezență internațională (în trei dintre cele șapte spații expoziționale, precum și în cadrul noului program de mediere culturală, MNAC International Academy), inaugurând totodată cooperarea strategică cu Timişoara Art Encounters.

17
/05
/23

Rareș Beșliu anunță lansarea proiectului „La NORD de cuvinte”, primul demers al unui fotograf român de a documenta artistic natura și viața sălbatică de lângă Polul Nord. Proiectul fotografic este unul pe termen lung și cuprinde mai multe expediții începând cu luna iulie a acestui an, în regiunile arctice Groenlanda, Svalbard și Arhipelagul Arctic Canadian.

16
/05
/23

Proiecții ale unora din cele mai apreciate documentare despre natură, expoziții de fotografie, activități pentru copii, ateliere de film documentar și fotografie, invitați speciali internaționali și întâlniri cu artiști locali sunt surprizele promise de organizatori pentru prima ediție LYNX Festival, primul festival din România dedicat exclusiv filmului documentar și fotografiei de natură.

11
/05
/23

Extinction Room (Hopeless.) – instalația audio performativă este alcătuită din înregistrări ale unor specii de păsări pe cale de dispariție, explorând ideea de natură și reprezentarea acesteia pe scena artistică și culturală, într-un moment în care specialiștii de mediu au ridicat puternice semnale de alarmă. Performance-ul este prezentat la București, la Teatrelli, pe 13 mai, de la ora 19.00, grație unei noi colaborări între Goethe-Institut și creart/Teatrelli.

11
/05
/23

MoBU, Târgul Internațional de Artă Contemporană București, își deschide porțile pentru vizitatori vineri, 19 mai, ora 14:00, la Romaero Băneasa și anunță programul de evenimente culturale conexe la care se poate participa în baza biletelor la târg.