Poveste de dragoste, prezentat la Londra, în cadrul Portobello Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/poveste-de-dragoste-prezentat-la-londra-in-cadrul-portobello-film-festival/

Poveste de dragoste (titlul internaţional: Love Is a Story), cel mai nou lungmetraj al regizorului Cristina Iacob (#selfie), cu Dragoş Bucur şi Raluca Aprodu în rolurile principale, va fi prezentat pe 6 septembrie la Londra, în cadrul celei de-a 20-a ediţia a Festivalului Internaţional de Film Portobello.

Un articol de Petre Ivan|6 septembrie 2015

Portobello Film Festival este un festival independent de film din Londra, care adună anual peste 700 de filme noi din întreaga lume. Evenimentul a fost creat în 1996. Aici și-au făcut debutul, de-a lungul timpului, regizori precum Shane Meadows sau Guy Ritchie. Proiecția filmului “Poveste de dragoste” va avea loc duminică, 6 septembrie, începând cu ora 21,00 în sala Muse de pe Portobello Road.

Lungmetrajul Poveste de dragoste este un film despre iubirea dintre doi tineri artiști din zilele noastre.

În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraș vechi și fermecător din Transilvania, Sebastian și Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste.  Doar că nu e atât de simplu cum pare.

Aflată în aria de influență a trei bărbați cu personalități puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viața de adult și alegerile unei inimi de copilă.  E vremea Crăciunului și viata îi rezervă acestei tinere frumoase și talentate doar cadourile pe care este suficient de puternică să le primească.

Dragostea învinge întotdeauna, sau nu?

Alături de Dragoş Bucur și de Raluca Aprodu, în film joacă Ducu Darie, Mimi Brănescu, Mirela Oprişor, Vlad Zamfirescu, Ionuț Bora, Gabriela Popescu.

Îmi doresc ca Poveste de dragoste să fie văzut de cât mai mulți oameni, de aceea mă bucură atât de mult gândul că vom ajunge și la Londra cu acest film. Fiind vorba de orașul unde am făcut o parte din studii și unde am învățat foarte multe, emoția va fi cu atât mai mare cu cât știu că la proiecție vor fi prezenți o parte din profesorii și colegii mei.

Am făcut filmul Poveste de dragoste cu gândul la iubirile adevărate, care reușesc să treacă peste orice bariere, într-o lume în care emoția este tot mai minimalizată. Sper ca spectatorii să vină să vadă filmul la cinema și să inceapă să creadă din nou în lucruri frumoase.”, a declarat regizoarea Cristina Iacob.

Poveste de dragoste a rulat în premieră internațională în cadrul Festivalului filmului de dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiția internațională. Deasemenea, lungmetrajul a fost selectat la Festivalul Internațional de Film de la Montreal.

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob și Dan Chiriac. Poveste de dragoste a avut parte de o echipă de excepție. Imaginea îi aparține lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru și Cătălin Cristuțiu, iar muzica originală aparține HaHaHa Production. Sunet, Dragoș Stanomir, iar mixajul, Cristinel Șirli (Creative Sound). Poveste de dragoste este produs de MediaPro Entertainment și Zazu Film.

În România, lungmetrajul va fi lansat pe 20 noiembrie 2015, distribuit de Zazu Film.

Cristina Iacob

Filmografie

Licențiată în regie de film și absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film School, Cristina Iacob (26 de ani) este unul dintre cei mai tineri regizori şi scenarişti români.

Ea a lansat în 2014 lungmetrajul #selfie, declarat oficial cel mai vizionat film românesc în cinematografe, cu peste 102.000 de spectatori în doar 25 de săptămâni cât a rulat pe marile ecrane româneşti, şi 80.000 de fani pe pagina de Facebook. (Pe locul al doilea s-a situat tot o comedie, cu 28.000 de spectatori.) Printre premiile internaţionale câştigate de #selfie se numără cele pentru  Cel mai bun film, la The Broad Humor Film Festival din SUA, şi la Southampton International Film Festival din Marea Britanie.

În 2011, scurtmetrajul Zestrea / The Dowry, regizat de Cristina, a fost selecționat la Cannes Short Film Corner, precum şi la Festivalul Internațional Dakino, Festivalul Internațional de Film Cinemaiubit, Ruby Mountain Film Festival USA, unde a câștigat și premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj studențesc.

În film la Nașu’, mediumetrajul realizat în 2013, a fost selecționat la nenumărate festivaluri internaționale și a obținut premiul pentru pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la Eugene International Film Festival, în SUA.

Regizoarea a semnat de asemenea documentarul Mircea Veroiu și scurtmetrajul Raport despre indiferență. Înainte să devină regizor de film, ea a lucrat pentru câțiva ani în televiziune, în redacția de știri.

În 2011, Cristina Iacob înfiinţează casa de producţie Zazu Film, iar din 2012 este preşedintele Asociaţiei Scenariştilor Români (ASCER).

23
/11
/15

"Labyrinthus" a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children's Film Association (ECFA) a revenit producției "Păsări călătoare", iar o mențiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — "Curcubeul".

21
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Regizat de Steven Spielberg, „Bridge of Spies” („Podul spionilor”) este un thriller „old school” cu spioni, care omagiază discret un anume cinema clasic american, oferind în acelaşi timp suspans pe un fond istoric.

20
/11
/15

Actriţa americană Gwyneth Paltrow a înregistrat un single cu fostul ei soţ, Chris Martin, care va fi inclus pe următorul album al trupei acestuia, Coldplay. Vedeta hollywoodiană a făcut backing vocals pentru single-ul "Everglow", care va fi inclus pe noul album al trupei Coldplay, intitulat "A Head Full of Dreams".

20
/11
/15

Al șaptelea episod din sezonul al cincilea al serialului "Homeland", care se inspiră cu regularitate din realitate, de la războiul din Afganistan la ascensiunea grupării Statul Islamic, începe cu un mesaj pe fond negru: "În urma evenimentelor de la Paris, vă amintim că 'Homeland' conține elemente care pot tulbura spectatorii. Cele mai sincere condoleanțe tuturor celor afectați de atacuri", scrie la începutul genericului.

19
/11
/15

De ce Sinaia are, de fapt, trei gări? Ce îl leagă pe Yehudi Menuhin de Sinaia şi de George Enescu? Gări de poveste continuă la TVR cu povestea fascinantă a trenului regal al României şi a gării regale de la Sinaia. Episodul cu numărul cinci al seriei Gări de poveste se difuzează sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

19
/11
/15

În zilele de 19 și 20 noiembrie 2015, de la ora 19,00 va avea loc, la Cinema Elvire Popesco, cea de-a VII ediție a festivalului Zilele Filmului Irlandez. În program, Gold, în regia lui Niall Heery şi Good Vibrations, de Lisa Barros D'Sa şi Glenn Leyburn, precum şi două scurtmetraje – I Am Here, regia David Holmes şi Coda, de Alan Holly .

18
/11
/15

Paramount Channel anunță lansarea în România a Academiei de Film, un proiect care are scopul de a încuraja pasiunea pentru cinema. Obiectivul Paramount - Film Academy este de a răspândi iubirea pentru filme în rândul unui public larg, de a crește interesul pentru procesele și etapele de realizare ale unui film, de a oferi o perspectivă completă a experienței cinematografice.

18
/11
/15

Studiorile Pepsi lansează scurtmetrajul Black Knight Decoded, un scurtmetraj, a cărui bogată naraţiune se învârte în jurul a ceea ce mulţi consideră o entitate misterioasă, satelitul Black Knight. Filmul are în distribuţie vedete de cinema, o piesă originală, “Miracles”, interpretată de Usher, dar şi consumatori din peste 11 ţări.

14
/11
/15

Scurtmetrajul “Prologul”, în regia lui Ștefan Constantinescu va avea premiera mondială în cadrul “Stockholm Film Festival”, producția fiind inclusă în competiția oficială. Evenimentul, ajuns la cea de-a 26 ediție, va debuta astăzi și se va desfășura până pe 22 Noiembrie.

13
/11
/15

Povestea a început cu 29 de ani în urmă*. Am ratat o excursie la munte şi, ca să nu rămân supărat, am fost dus de tatăl meu la film, la Casa de Cultură din Găeşti. Aşa am pătruns în lumea cinematografelor. Îmi amintesc că primul meu film a fost Superman. Din acel moment, împreună cu Dede senior (amator de filme şi fan Spencer Tracy) am cunoscut una din cele mai mari distracţii ale acelor vremuri, mersul la cinema.

13
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Bazat în special pe cele patru anecdote intersectate care îl compun, şi într-o măsură nesemnificativă pe valenţele imaginii, încadraturii sau mizanscenei, „Bucureşti NonStop”, de Dan Chişu, aduce laolaltă numeroşi actori experimentaţi, aproape singurul atu care îl face vizionabil şi, pe alocuri, delectabil.