Povestea confruntãrii dintre evrei şi babiblonieni pe scena Operei Naṭionale
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestea-confruntarii-dintre-evrei-si-babiblonieni-pe-scena-operei-na%e1%b9%adionale/

  Duminicã, 10 februarie, ora 19:00, Opera Naṭionalã va fi locul în care povestea evreilor prinde viaṭã.   Opera în patru acte, semnatã de cãtre Giuseppe Verdi, promite sã impresioneze toṭi iubitorii de gen atât prin distribuṭia de excepṭie (Nabucco- Ştefan Ignat, Ismael- Hector Lopez, Zaccaria- Sorin Drãniceanu, Abigaille- Silvia Sorina Munteanu), cât şi prin […]

Un articol de Andrada Văsii|8 februarie 2013

 

Duminicã, 10 februarie, ora 19:00, Opera Naṭionalã va fi locul în care povestea evreilor prinde viaṭã.

 

Opera în patru acte, semnatã de cãtre Giuseppe Verdi, promite sã impresioneze toṭi iubitorii de gen atât prin distribuṭia de excepṭie (Nabucco- Ştefan Ignat, Ismael- Hector Lopez, Zaccaria- Sorin Drãniceanu, Abigaille- Silvia Sorina Munteanu), cât şi prin scenografia asiguratã de cãtre George Doroşenco.

 

Povestea începe cu imaginea evreilor care îşi plâng suferinṭa din luptele cu armatele regelui Babilonului conduse de cãtre Nabucco. Chiar dacã profetul Zaccaria încearcã sã le redea speranṭa, tumultul lor persistã. Fata lui Nabucco este rãpitã şi încredinṭatã unui tânãr ofiṭer evreu, iar de aici povestea continuã pe scena Operei.

14
/01
/15

Ca în fiecare an, de 15 ianuarie, Televiziunea Română oferă telespectatorilor momente speciale dedicate marelui poet naţional, Mihai Eminescu. Filme documentare, emisiuni de reportaje, momente poetice sau dezbateri culturale despre viaţa şi opera “Luceafărului poeziei româneşti” se regăsesc în programele de miercuri la TVR 2, TVR 3, TVR HD, TVR Internaţional, precum şi online pe portalul TVR+.

14
/01
/15

O scrisoare de mână a unei supravieţuitoare de pe Titanic, o aristocrată din Anglia care a scăpat din naufragiu cu ajutorul unei bărci de salvare aproape goale şi care a fost criticată apoi din această cauză, va fi scoasă la licitaţie, iar organizatorii o evaluează între 4.000 şi 6.000 de dolari.

14
/01
/15

Valentin Nicolau, proprietarul grupului editorial Nemira, a fost ataşat de-a lungul vieţii sale atât de industriile cărţii şi teatrului, în calitate de scriitor şi dramaturg, dar şi de audiovizual, fiind preşedinte-director general al Televiziunii Române, în perioada 2002 şi 2005.

14
/01
/15

Supravieţuitorii de la săptămânalul de satiră Charlie Hebdo au publicat, astăzi, primul număr de după atentat, pe a cărui primă pagină apare un Mahomed cu lacrimi în ochi, în urma atacurilor armate care au bulversat Franţa, o ţară care a intrat în "război împotriva terorismului"

13
/01
/15

Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu marchează ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu şi Ziua Naţională a Culturii printr-o serie de recitaluri de poezie programate pe tot parcursul lunii ianuarie, în mai multe spații publice ale Sibiului (Librăria Habitus, ArtCafe), în licee și școli generale.

13
/01
/15

Genialul Amadeus, un artist al superlativelor despre care se spunea adesea că îşi compunea partiturile cu o naturaleţe şi o rapiditate care nu puteau fi justificate decât printr-o inspiraţie artistică divină, muzicianul care în doar 35 de ani de viaţă a compus peste 600 de lucrări este cel căruia îi este dedicat evenimentul programat vineri, 16 ianuarie (ora 19.00), la Sala Radio.

13
/01
/15

Documentarul "Lumea lui Geo Saizescu", de Dan Doroftei, despre viaţa şi creaţia cineastului prezentate prin poveşti spuse Maia Morgestern, Sebastian Papaiani şi Ileana Stana Ionescu, va fi proiectat pe 14 ianuarie, de la ora 19.30, la Cinema Union din Bucureşti.