Prima serie televizată inspirată din viața lui Gabriel García Marquez
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-serie-televizata-inspirata-din-viata-lui-gabriel-garcia-marquez/

Prima serie televizată inspirată din viaţa laureatului Nobel pentru literatură Gabriel García Márquez va fi realizată de producători şi scriitori columbieni, care speră să vândă producţia unor platforme video precum Netflix sau HBO

Un articol de Petre Ivan|6 martie 2017

„Aceasta este prima serie televizată despre viața (…) lui Gabriel García Márquez care nu este un documentar”, a declarat grupul aflat la originea acestui proiect într-o declarație făcută zilele trecute.

Seria de trei sezoane, fiecare cu 13 episoade de câte 45 de minute, va combina acțiunea, suspansul și pasiunea, prin intermediul unor anecdote inedite despre imaginarul și superstițiile personajului.

Autorii au demarat în 2015 o cercetare asupra vieții lui „Gabo”, așa cum era alintat scriitorul, înainte de a lucra la această serie.

Cineastul Sergio Cabrera și producătorul Hugo Leon Ferrer s-au bazat pe arhive și pe interviuri cu Plinio Apuleyo, autorul a două cărți despre prietenul său, García Márquez.

Gabo, cunoscut ca reprezentant al „realismului magic” și autor al celebrului roman „Un veac de singurătate”, a primit Premiul Nobel în 1982 și a murit în 2014, la vârsta de 87 de ani, în Mexico City, unde a trăit timp de mai mulți ani.

Foto: Gabriel García Marquez  – facebook

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

07
/10
/23

Romanul „Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, antologia de proză scurtă „Kiwi, 2023. Trecuturi”, coordonată de Marius Chivu, și cartea pentru copii ,,Mai isteț decât regele” de George Shannon sunt propunerile noastre de lectură pentru mijlocul toamnei.

06
/10
/23

În imprintul Armada de la Nemira, prezent de cinci ani pe piața de profil, sunt publicate cărțile celor mai importanți autori de SF, Fantasy & thriller din lume: George R. R. Martin, Stephen King, Frank Herbert, Ursula K. LeGuin.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.