Raluca Delarupea expune „Geometria Fricii“ la Atelier 030202
https://www.ziarulmetropolis.ro/raluca-delarupea-expune-geometria-fricii-la-atelier-030202/

Joi, 11 aprilie, începând cu ora 18.00, la Atelier 030202 va avea loc vernisajul Ralucăi Delarupea , „Geometria fricii“.

Un articol de Andrada Văsii|11 aprilie 2013

Joi, 11 aprilie, începând cu ora 18.00, la Atelier 030202 din Bucureşti, va avea loc vernisajul Ralucăi Delarupea , „Geometria fricii“.

„«Geometria Fricii» delimitează o lume fără scop, infinit deasupra omului, acestuia nerămânându-i decât să contemple. În proiectul de față am căutat un spațiu de integrare atât a celui care contemplă în mod activ arta cât și a celui care o produce“, spune artista Raluca Delarupea.

În viziunea acesteia, spațiul definit acţiunii este unul intrinsec, plin de angoase, frustrări, întrebări, anxietate și obsesie. „Este un spatiu în care frumusețea este un principiu dat de realitatea vieții trăite, unde armonia este un gând ideatic“, consideră Raluca Delarupea.

„Portretele din «Geometria Fricii» au în spate istorii de groază, de durere, de neputință. Acest proiect își dorește în final o proiecție a unui univers încercat mereu de spaima de a nu mai fi“.
Raluca Delarupea,
artist vizual

Expoziţia arată că fiecare portret are istoria lui și face parte dintr-un univers în plină desfășurare. „Am ales corpul uman ca aspect formal versus conceptual, considerându-l un arhetip, o matrice“, subliniază artista. Raluca Delarupea a cercetat expresia psihică a realității urbane, transformarea socială a corpului uman, „un corp rupt deformat, mutilat, urât, trist, deprimat, sufocat“, într-o viață „plină de dezacord atât social, cât și psihic, o viață a căutării de adevăr, a dezamăgirii şi a deziluziei“.

Info:

Vernisaj: joi, 11 aprilie 2013, ora 18.00, ATELIER 030202 (Sala Nouă TC), str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti
Parteneri: Teatrul de Comedie, Clubul UNESCO-Adolescenţii, Asociaţia Euro CulturArt
Manager artistic Atelier 030202: Mihai Zgondoiu

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro
12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..