Redeschiderea stagiunii 2020-2021 la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/redeschiderea-stagiunii-2020-2021-la-teatrul-mic/

La început de stagiune 2020-2021 Teatrul Mic anunţă programarea primelor spectacole în interiorul sălilor, după lunga perioadă în care activitatea a fost întreruptă complet.

Un articol de Petre Ivan|9 septembrie 2020

Mijlocul lunii august a făcut, însă, posibilă organizarea cu succes a stagiunii estivale. Astfel, o parte dintre spectacolele teatrului au putut fi văzute fie pe scena Teatrului de Vară din Herăstrău, prin parteneriatul cu Teatrul de Revistă Constantin Tănase, fie pe scena amenajată în Parcul Cișmigiu, în urma participării la Festivalul Bucureștii lui Caragiale, organizat de Arcub, și ulterior chiar în curtea unui muzeu al Municipiului București- Casa Filipescu Cesianu.

Romeo și Julieta de William Shakespeare, în regia Lilianei Pană, va fi primul spectacol care se va relua în condiții de siguranță și cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus, conform Ordinului nr. 1495/2020, și care va avea programate două reprezentații, în datele de 13 septembrie și 4 octombrie, de la ora 19:00, la sediul sălii Constantin Mille 16, nu la sediul inițial în care s-a jucat până acum, cel al sălii din Centrul Vechi- Gabroveni 57.

Următoarele spectacole programate la sediul sălii Constantin Mille 16 sunt: basmul contemporan Apa Vie, regia Ștefan Lupu, în data de 20 septembrie, ora 19:00, spectacolul Vinovat.Nevinovat, regia Gelu Colceag, în zilele de 25 și 27 septembrie, ora 19.00 și tragedia Viața și Moartea lui Richard al II-lea, regia Radu Iacoban, în data de 3 octombrie, ora 19:00.

Finalul lunii septembrie aduce la sediul sălii Gabroveni 57 și primele reprezentații ale unui nou spectacol aflat sub semnul teatrului absurdului – Cântăreața cheală de Eugene Ionesco în regia lui Vlad Massaci, muzica originală semnată de Vlaicu Golcea, și scenografia lui Tudor Prodan– reprezentații programate să aibă loc în datele de 24 și 26 septembrie, de la ora 19:00.

Tot la sala Gabroveni 57 se vor relua spectacolele Mama, regia Nona Ciobanu, în data de 2 octombrie, de la ora 19:00 și Regina Maria-jurnal de război emoționantul one woman show al Simonei Mihăescu inspirat de jurnalul de război al reginei Maria a României, programat în data de 4 octombrie, de la ora 19.00.

La sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie vor fi programate comediile Pensiune Completă, regia Gelu Colceag, în data de 29 septembrie, ora 19.00 și Angajat la doi patroni, regia Vlad Corbeanu, în ultima zi a lunii septembrie, de la ora 19.00.

Biletele pot fi achiziționate direct de pe website-ul www.teatrulmic.ro, de pe platforma bilet.ro și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Sala Constantin Mille 16 și Gabroveni 57).

Pentru că suntem, în continuare, într-o situație complicată, pe care o vom putea depăși doar împreună, spectatorii vor fi rugați să respecte normele și cerintele impuse de autorități.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.