Redeschiderea stagiunii 2020-2021 la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/redeschiderea-stagiunii-2020-2021-la-teatrul-mic/

La început de stagiune 2020-2021 Teatrul Mic anunţă programarea primelor spectacole în interiorul sălilor, după lunga perioadă în care activitatea a fost întreruptă complet.

Un articol de Petre Ivan|9 septembrie 2020

Mijlocul lunii august a făcut, însă, posibilă organizarea cu succes a stagiunii estivale. Astfel, o parte dintre spectacolele teatrului au putut fi văzute fie pe scena Teatrului de Vară din Herăstrău, prin parteneriatul cu Teatrul de Revistă Constantin Tănase, fie pe scena amenajată în Parcul Cișmigiu, în urma participării la Festivalul Bucureștii lui Caragiale, organizat de Arcub, și ulterior chiar în curtea unui muzeu al Municipiului București- Casa Filipescu Cesianu.

Romeo și Julieta de William Shakespeare, în regia Lilianei Pană, va fi primul spectacol care se va relua în condiții de siguranță și cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus, conform Ordinului nr. 1495/2020, și care va avea programate două reprezentații, în datele de 13 septembrie și 4 octombrie, de la ora 19:00, la sediul sălii Constantin Mille 16, nu la sediul inițial în care s-a jucat până acum, cel al sălii din Centrul Vechi- Gabroveni 57.

Următoarele spectacole programate la sediul sălii Constantin Mille 16 sunt: basmul contemporan Apa Vie, regia Ștefan Lupu, în data de 20 septembrie, ora 19:00, spectacolul Vinovat.Nevinovat, regia Gelu Colceag, în zilele de 25 și 27 septembrie, ora 19.00 și tragedia Viața și Moartea lui Richard al II-lea, regia Radu Iacoban, în data de 3 octombrie, ora 19:00.

Finalul lunii septembrie aduce la sediul sălii Gabroveni 57 și primele reprezentații ale unui nou spectacol aflat sub semnul teatrului absurdului – Cântăreața cheală de Eugene Ionesco în regia lui Vlad Massaci, muzica originală semnată de Vlaicu Golcea, și scenografia lui Tudor Prodan– reprezentații programate să aibă loc în datele de 24 și 26 septembrie, de la ora 19:00.

Tot la sala Gabroveni 57 se vor relua spectacolele Mama, regia Nona Ciobanu, în data de 2 octombrie, de la ora 19:00 și Regina Maria-jurnal de război emoționantul one woman show al Simonei Mihăescu inspirat de jurnalul de război al reginei Maria a României, programat în data de 4 octombrie, de la ora 19.00.

La sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie vor fi programate comediile Pensiune Completă, regia Gelu Colceag, în data de 29 septembrie, ora 19.00 și Angajat la doi patroni, regia Vlad Corbeanu, în ultima zi a lunii septembrie, de la ora 19.00.

Biletele pot fi achiziționate direct de pe website-ul www.teatrulmic.ro, de pe platforma bilet.ro și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Sala Constantin Mille 16 și Gabroveni 57).

Pentru că suntem, în continuare, într-o situație complicată, pe care o vom putea depăși doar împreună, spectatorii vor fi rugați să respecte normele și cerintele impuse de autorități.

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.

24
/09
/23

Insula Hydra. Soarele. Marea. Cel mai bun loc de unde poți privi luna. Iubire. Nebunie. Căutare. Depresie. Tristețe. Iubire. Sexualitate. Droguri. Sinucidere. Moarte. Artă. Iubire…