Romanul Alexandrei Ares, ,,Visătoarele”, este finalist la Book of The Year Awards 2012
https://www.ziarulmetropolis.ro/romanul-alexandrei-ares-visatoarele-este-finalist-la-book-of-the-year-awards-2012/

Scriitoarea Americană de origine română Alexandra Ares a obţinut în luna martie o distincţie de finalist şi o nominalizare la categoria „Romance” a Premiilor Book of The Year 2012, acordate de revista ForeWord Reviews, pentru romanul ,,Visătoarele”.

Un articol de Andrada Văsii|26 martie 2013

Scriitoarea americană de origine română Alexandra Ares a obținut în luna martie o distincție de finalist și o nominalizare la categoria „Romance” a Premiilor Book of The Year 2012, acordate de revista ForeWord Reviews, pentru romanul ,,Visătoarele.

Acesta este cel de-al treilea premiu literar câștigat de Ares în ultimii doi ani. În luna mai a acestui an vor fi anunțați câștigătorii fiecărei categorii a Premiilor Book of The Year 2012.

,,Visătoarele, romanul de debut al Alexandrei Ares, a apărut în anul 2008, la Editura Polirom, în traducerea Larisei Copaceanu, iar patru ani mai târziu, versiunea engleză a acestuia, ,,Dream Junkies, a fost publicată la Ingenius Books, Smart Media New York.

,,Visătoarele este un roman de dragoste și despre multe alte lucruri (exil, frica de căsătorie etc.), pe fundalul unei Americi aflate în declin în timpul președintelui G.W. Bush, la puțină vreme de la declanșarea războiului din Irak.

Americanii sunt foarte rezistenți la orice critică a sistemului, chiar facută oarecum în glumă, cum am facut eu intenționat în Visătoarele, pentru a face pilula mai puțin amară. Foarte multe dintre ideile despre declinul american din Visătoarele (scrisă în perioada 2005-2006) au intrat în discuția publică americană abia cu mișcarea Occupy Wall Street și, mai recent, în Op-Ed-urile lui Paul Krugman din The New York Times (Marches of Folly, din martie 2013, de pildă), care discuta despre conformismul american exagerat, mentalitatea de turmă și de respect naiv pentru autoritate, care au făcut posibil războiul din Irak. În Visătoarele, eroina principală, Kitty Roman, vrea să producă un documentar numit USSA, despre similaritățile surprinzătoare dintre totalitarismul comunist și cel corporatist, din SUA. (Alexandra Ares)

Un roman despre dragoste, dezrădăcinare, prietenie, speranță și deziluzie, ,,Visătoarele ne prezintă o America în care goana după himere contrastează dureros cu realitățile dificile ale vieții. Kitty Roman și Desert Rose, protagonistele cărții, ne poartă într-o călătorie fascinantă prin inima „visului american”, din New Yorkul elitelor intelectuale și artistice în Los Angelesul stelelor de cinema. Deși au istorii, personalități si ambiții diferite, la capătul drumului le așteaptă același lucru: adevarata iubire.

La Editura Polirom a mai publicat ,,Viața mea pe net (2012), roman finalist la premiul „USA Best Books” 2011.

14
/09
/23

„Până când m-a cunoscut” de Julian Barnes și „Despre memoriile femeii și alți dragoni” de Raluca Nagy sunt două dintre noutățile literare pe care vi le propunem pentru acest început de toamnă.

21
/08
/23

LECTURĂ În așteptarea ediției din 2023 a Festivalului Internațional George Enescu, Ziarul Metropolis vă invită să redescoperiți două spirite strălucite ale secolului XX, conștiente de direcția în care se îndreaptă arta.

05
/08
/23

„Misterul Mussolini” de Maurizio Serra este o biografie neconvențională a „celui mai greu de descifrat dintre toți dictatorii secolului XX”, disponibilă acum și în limba română, la Editura Trei.

31
/07
/23

Editura Nemira sărbătorește 32 de ani alături de cei mai îndrăgiți autori, cu volume memorabile, apariții inedite, dar și alături de echipă, de oamenii care zi de zi muncesc pentru ca cititorii să-și găsească cele mai potrivite cărți, deschizătoare de drumuri.