Salonul Internațional de Arte și Cultură Masonică, în octombrie, la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/salonul-international-de-arte-si-cultura-masonica-in-octombrie-la-bucuresti/

Marele Ordin Feminin Român va organiza în perioada 3-5 octombrie, la Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română” din Str. Johann Gutenberg nr. 19, sector 5 (Podul Izvor), Bucureşti cea de-a treia ediţie a Salonului Internaţional de Arte şi Cultură Masonică.

Un articol de Ziarul Metropolis|25 septembrie 2014

Deschiderea oficială a Salonului va avea loc vineri, 3 octombrie, ora 11,00. Tema centrală a evenimentului de anul acesta va pune în lumină câteva răspunsuri privind actualitatea masoneriei în contemporaneiate, propunandu-vă câteva răspunsuri posibile la întrebarea ”Cum și cât (mai) construiesc astăzi masonii?”

“Vă invităm la o incursiune în lumea fascinantă a masoneriei, o lume aparent închisă și plină de mistere și care stârnește adesea controverse. Fie că vrem să o recunoaștem sau nu, este o realitate faptul că masonii au contribuit permanent la dezvoltarea comunității din care au făcut parte și a societății în general. Păstrarea tradițiilor și a moștenirii spirituale, respectarea ritualurilor atât de bogate în simboluri, precum și preocuparea constantă de a promova excelența și valorile sunt doar câteva dintre elementele care ne definesc și pe care vă invităm să le descoperiți sub forma unui eveniment cultural inedit!” declară Graziela Bârlă, Marele Maestru al Marelui Ordin Feminin Român.

În cadrul evenimentului vor fi organizate manifestări diverse: prelegeri urmate de dezbateri pe teme masonice susținute de Mari Maeștri ale unor grupări masonice din țară și străinătate, istorici și cercetători, dar și de simpli observatori ai lumii masonice; proiecții de filme pe teme masonice; expoziția „Regalia în istoria masoneriei”; expoziția de documente și însemne masonice vechi din țară și străinătate; expoziții de arta contemporană de inspirație masonică – pictură, ceramică, sculptură, carte; concerte de muzică masonică.

Cu ocazia desfașurării ediției a III-a a Salonului, va fi lansat primul site tv on-line dedicat masoneriei de pretutindeni, indiferent de ritul practicat sau de orientarea tradițională sau modernă – www.hwtv.eu.

Salonul Internațional de Arte și Cultură Masonică alături de stagiunea permanentă de concerte masonice „Coloana Armoniei” – concerte ce au loc in fiecare ultimă sâmbătă a lunii la Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română” – sunt parte dintr-o serie de proiecte culturale ale Marele Ordin Feminin Român deschise accesului publicului larg.
Fondurile obținute din aceste proiecte sunt utilizate pentru susținerea copiilor supradotați și talentați, precum și a celor abandonați în maternități și în instituțiile de profil ale statului.

Intrarea la Salonul Internațional de Arte și Cultură Masonică este liberă pentru toți vizitatorii, indiferent dacă fac sau nu parte din masonerie.

19
/05
/23

Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București anunță noul sezon expozițional care va fi inaugurat joi, 25 mai 2023. Cu o puternică prezență internațională (în trei dintre cele șapte spații expoziționale, precum și în cadrul noului program de mediere culturală, MNAC International Academy), inaugurând totodată cooperarea strategică cu Timişoara Art Encounters.

17
/05
/23

Rareș Beșliu anunță lansarea proiectului „La NORD de cuvinte”, primul demers al unui fotograf român de a documenta artistic natura și viața sălbatică de lângă Polul Nord. Proiectul fotografic este unul pe termen lung și cuprinde mai multe expediții începând cu luna iulie a acestui an, în regiunile arctice Groenlanda, Svalbard și Arhipelagul Arctic Canadian.

16
/05
/23

Proiecții ale unora din cele mai apreciate documentare despre natură, expoziții de fotografie, activități pentru copii, ateliere de film documentar și fotografie, invitați speciali internaționali și întâlniri cu artiști locali sunt surprizele promise de organizatori pentru prima ediție LYNX Festival, primul festival din România dedicat exclusiv filmului documentar și fotografiei de natură.

11
/05
/23

Extinction Room (Hopeless.) – instalația audio performativă este alcătuită din înregistrări ale unor specii de păsări pe cale de dispariție, explorând ideea de natură și reprezentarea acesteia pe scena artistică și culturală, într-un moment în care specialiștii de mediu au ridicat puternice semnale de alarmă. Performance-ul este prezentat la București, la Teatrelli, pe 13 mai, de la ora 19.00, grație unei noi colaborări între Goethe-Institut și creart/Teatrelli.

11
/05
/23

MoBU, Târgul Internațional de Artă Contemporană București, își deschide porțile pentru vizitatori vineri, 19 mai, ora 14:00, la Romaero Băneasa și anunță programul de evenimente culturale conexe la care se poate participa în baza biletelor la târg.