Saptamana Artelor Spectacolului Muzical, intre 19-25 noiembrie, la Bucuresti, Iasi si Timisoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/saptamana-artelor-spectacolului-muzical-intre-19-25-noiembrie-la-bucuresti-iasi-si-timisoara/

Săptămâna Artelor Spectacolului Muzical, o serie de manifestări având ca obiectiv promovarea spectacolelor de operă, operetă, musical şi balet, dar şi a personalităţilor care activează în domeniul artelor lirice, se va desfăşura, în perioada 19-25 noiembrie, la Bucureşti, Iaşi şi Timişoara. Un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), evenimentul este organizat […]

Un articol de Andrada Văsii|15 noiembrie 2012

Săptămâna Artelor Spectacolului Muzical, o serie de manifestări având ca obiectiv promovarea spectacolelor de operă, operetă, musical şi balet, dar şi a personalităţilor care activează în domeniul artelor lirice, se va desfăşura, în perioada 19-25 noiembrie, la Bucureşti, Iaşi şi Timişoara.

Un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), evenimentul este organizat de Revista VIP şi Fundaţia Amfiteatru, în parteneriat cu Opera Naţională Bucureşti, Opera Comică pentru Copii, Opera Naţională Română Iaşi, Opera Română Timişoara şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, cu sprijinul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Săptămâna Artelor Spectacolului Muzical va debuta luni, 19 noiembrie, la ora 11,00, când este programat spectacolul „Coana Chiriţa”, la Opera Comică pentru Copii, în aceeaşi zi, de la ora 19,00 Opera Naţională Bucureşti găzduind Gala Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical, au anunţat, miercuri, reprezentanţii organizatorilor, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Opera Naţională Bucureşti.

Marţi, 20 noiembrie, la ora 11:00, micuţii pot asista, din nou, la „Coana Chiriţa”, la Opera Comică pentru Copii, iar miercuri, 21 noiembrie, de la ora 19,30, melomanii sunt invitaţi la o „Seară Gershwin”, găzduită de Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti. În aceeaşi zi, de la ora 19.00 la Opera Română Timişoara este programat spectacolul cu opera „Boema”.

Joi, 22 noiembrie, iubitorii artei lirice sunt invitaţi de la ora ora 19,00 la Opera Naţională Bucureşti pentru a urmări spectacolul „Turandot”, iar vineri, 23 noiembrie, aceeaşi instituţie are în program spectacolul cu „Un ballo in maschera”.

Sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 18,00, la Opera Comică pentru Copii este programat evenimentul Superlativele Artelor Spectacolului Muzical pentru Copii, în timp ce duminică 25 noiembrie, de la ora 11,00, micuţii sunt invitaţi la „Hansel şi Gretel”, programat la Opera Naţională Bucureşti, iar seara de la ora ora 19:00 melomanii bucureşteni pot asista la „L’elixir d’amore”.

Tot duminică, Opera Naţională Română Iaşi are programat, de la ora 18,30, spectacolul „Indiile Galante”, la Opera Română Timişoara putând fi urmărit, de la ora 19,00, „Giselle”.

Directorul General al Operei Naţionale Bucureşti, Cătălin Ionescu Arbore, şi-a exprimat satisfacţia pentru includerea în programul manifestării a unor spectacole ale Operei Comice pentru Copii, micuţii, viitori spectatori ai artei lirice, „fiind cei mai răsplătiţi”.

„Cred că este foarte important să promovăm ceea ce se cheamă artele spectacolului muzical şi ne dorim ca evenimentul să aducă un număr record de spectatori”, a spus soprana Felicia Filip, director artistic al Operei Comice pentru Copii.

„La Opera Comică pentru copii încercăm să păstrăm acest dar, copilăria”, a spus Felicia Filip, subliniind că instituţia pe care o reprezintă este unică în România şi într-o bună parte a Europei prin faptul că la spectacole acesteia vin copii cu vârste între doi ani şi jumătate şi 80 de ani.

Directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, Daniela Vlădescu, a apreciat că prin solidaritatea teatrelor muzicale lumea poate fi mai bună, în timp ce criticul muzical Costin Popa, redactor-şef al revistei Melos, şi-a exprimat speranţa că, odată cu acest eveniment, cotidianele româneşti se vor alinia la practica europeană, inserând în paginile lor cronici muzicale, precum prestigioasele Le Monde sau Corriere della Sera

Sursa: Agerpres

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.

29
/01
/24

Primul concert al lunii februarie la Sala Radio vă invită la o frumoasă călătorie muzicală prin Viena imperială. Vineri, 2 februarie 2024 (19.00), veți asculta creații semnate de doi mari compozitori austrieci, care și-au desfășurat o mare parte din activitatea lor artistică în spațiul vienez – MOZART și BRUCKNER – lucrări interpretate de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului vienez SASCHA GOETZEL.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

29
/01
/24

Pe 13 februarie, de la orele 18:30, SCENA  GÂNDIRII - Conferințele Operei Naționale București îl va avea ca invitat pe istoricul Adrian Cioroianu, care va susține prelegerea „MAREA TEMERE. Cât de probabil este un nou război global?”, prilej pentru o incursiune în miezul posibilităților și incertitudinilor actuale.