S-a redeschis expoziția „Interactive Science”
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-redeschide-expozitia-interactive-science/

Expoziţia Interactive Science adusă în premieră în România la AFI Cotroceni şi-a redeschis porţile începând cu data de 2 iulie 2020.

Un articol de Liliana Matei|3 iulie 2020

După închiderea temporară cauzată de pandemie, expoziția dedicată experimentelor științifice își așteaptă vizitatorii în deplină siguranță.

Cum pentru noi siguranța publicului este pe primul loc, ne bucurăm să deschidem expoziția Interactive Science în condiții de maximă siguranță conform legii. Credem că această expoziție concepută de oameni de știință din toată lumea, fizicieni, geologi și astronomi este o experiență distractivă și educativă și o oportunitate binevenită de relaxare”, afirmă organizatorul Events.

În acest sens, organizatorii au anunțat următoarele măsuri de siguranță pentru toți cei care vor trece pragul expoziției:

* la intrarea în expoziție este pus la dispoziție dezinfectant pentru mâini
* la recepție este un panou pentru a limita interacțiunea vizitatorilor si a vânzătorului de bilete
* la intrare sunt amplasare pe podea semne care să atenționeze distanțarea socială
* toți angajații expoziției folosesc măști de protecție și mănuși de unică folosință
* în interiorul expoziției va fi acceptat simultan un număr maximum de 10 persoane
* aparatele și mașinăriile din expoziție sunt dezinfectate după fiecare grup de vizitatori.

Astfel, mașinăriile din laboratorul interactiv unde veți găsi experimente din domeniile matematicii, fizicii, științelor naturii (fenomene extreme), energie solară, optică, biologie, anatomie, muzică și multe altele pot fi vizitate în siguranță de vizitatorii de toate vârstele.

Curioșii vor afla cât de repede pot reacționa la sunet și lumină, cum funcționează oasele, cât de bine își mențin echilibrul, cum se formează imaginile tridimensionale, care sunt principiile care pun în funcțiune detectoarele de metale și cum poate fi controlată electricitatea cu o simplă mișcare a mâinii.

Expoziția poate fi vizitată începând cu 2 iulie, de luni până vineri, între orele 13.00 și 21.00, iar în weekend, între orele 11:00-21:00 la  AFI COTROCENI (etajul 1, lângă locul de joacă). În funcție de decizia autorităților, va urma să se reconsidere programul de vizitare.

Biletele sunt disponibile în următoarele categorii: în timpul săptămânii: adulți – 37 lei, copii, elevi, studenți, pensionari – 30 lei, pass pentru familii (1 adult + 2 copii – 87 lei, 2 adulți + 1 copil – 93 lei, 2 adulți + 2 copii – 120 lei) și în weekend: adulți – 45 lei, copii, elevi, studenți, pensionari – 35 lei, pass pentru familii (1 adult + 2 copii – 100 lei, 2 adulți + 1 copil – 110 lei, 2 adulți + 2 copii – 140 lei) și pot fi achiziționate online pe www.eventim.ro şi de la intrarea în expoziție.

 

 

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.

27
/04
/23

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Arhitectură și Design Concéntrico se va desfășura, în perioada 27 aprilie - 2 mai 2023, în orașul Logroño (Spania), iar România va fi din nou prezentă, cu instalația „Fresaˮ/„Căpșunăˮ, realizată de arhitecta Oana Stănescu. Participarea României la această ediție a Festivalului este susținută de Institutul Cultural Român de la Madrid, partener al Festivalului, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România.

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.

20
/04
/23

Spotlight – Bucharest International Light Festival revine între 21 şi 23 aprilie la Bucureşti cu noi experienţe şi locaţii în premieră. Cea de-a şaptea ediţie Spotlight Festival se numeşte ”Geometry of the City” şi transformă Calea Victoriei şi ARCUB – Hanul Gabroveni prin spectacole de video mapping, proiecţii de lumină şi instalaţii multimedia din Franţa, Austria, Ungaria şi România.

20
/04
/23

Expoziția colectivă centrală Chronic desire – Sete cronică, inaugurată odată cu Deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va avea finisajul în acest sfârșit de săptămână. Evenimentul ce se va desfășura pe parcursul a trei zile va conține ateliere, dezbateri, performance, tururi ghidate și concerte care intră în dialog cu sau activează lucrările din expoziție.

10
/04
/23

La începutul lunii, ca într-un city break în care au devorat tot ce se putea în materie de artă contemporană, mai mulți membri ai Comisiei pentru Cultură și Educație (CULT) din Parlamentul European au văzut tot ce are de oferit Timișoara în prezent, în muzee, săli de spectacol și spații neconvenționale. Expresia redundantă, care a fost rostită de mai mulți parlamentari europeni a fost: „Cum putem să ajutăm“?