“Steaua Nordului” – Spectacol Caritabil de Crăciun, pus in scena de copiii fundațiilor umanitare
https://www.ziarulmetropolis.ro/steaua-nordului-spectacol-caritabil-de-craciun-pus-in-scena-de-copiii-fundatiilor-umanitare/

Cu ocazia Sărbătorilor, micii actori din centrele umanitare Mia’s Children şi The Door au pus în scenă “Steaua Nordului”, un spectacol pentru întreaga familia – canto, clovnerii şi dans. Coregrafia a fost creată de la zero chiar de către copii. Spectacolul va avea loc pe 8 şi 9 decembrie, de la ora 19.00, la Conservator, iar banii strânşi din vanzarea biletelor vor fi donaţi copiilor.

Un articol de Petre Ivan|30 noiembrie 2016

Invitați speciali vor fi Fun Boy si Mydas (semifinalist la Românii au Talent), care vor susține numere de magie!

Totul se întâmplă pe 8 și 9 decembrie, de la orele 19.00, la Conservator. Doritorii sunt invitați să-i susțină din public pe cei mici și să-i acopere cu aplauze la final…

Piesa de teatru este organizată de Asociația Hai să Ajutăm si Laura Doliș, coordonatoarea proiectului, cea care pune „roțile-n mișcare” și se asigură că cei mici se vor ridica la înălțimea așteptărilor..

„Intrarea la evenimentul caritabil constă într-o donație de 35 lei, care va ajuta copiii sa inceapa noul An cu dreptul.”, anunță organizatorii

Biletele sunt puse la dispoziție de coordonatorii proiectului:

  • Laura Doliș – 0745793046
  • Cristi – 0732307003
16
/11
/15

Cornel Todea, de la a cărui naștere se împlinesc 80 de ani în 18 noiembrie, a abordat cu vervă și imaginație textul lui Paul Ioachim, în care dramaturgul amestecă viața de zi cu zi cu cea de pe scenă. Rolurile principale sunt interpretate de Damian Crâșmaru, Mircea Rusu, Ileana Cernat și Oana Ioachim. Spectacolul poate fi vizionat în această seară, de la ora 20.10, la TVR 2

16
/11
/15

În urmă cu mai bine de un secol, într-o zi de 16 noiembrie (1903) se năştea Dumitru Staniloae, autoritate proeminentă a teologiei europene și cel mai mare teolog român. Membru titular al Academiei Române, Părintele Staniloae a lucrat vreme de 45 de ani la traducerea lucrării "Filocalia sfintelor nevoințe ale desăvârșirii" (în douăsprezece volume).

15
/11
/15

Vineri, 13 noiembrie: superstițioșii s-ar feri de lansări de discuri în această zi, însă, cum 3 albume importante și interesante se lansează pe 13 noiembrie 2015, se poate spune că este o zi fastă. Vladimir Horowitz – Return to Chicago (un recital susținut la Chicago, în 1986, de celebrul pianist), “Petrică și lupul” de Serghei Prokofiev, în lectura lui Alice Cooper, legendarul rocker, și concerte de Brahms și Bartok înregistrate de violonista olandeză Janine Jansen găsim pe aceste trei albume.

14
/11
/15

Muzică de Oscar, Tony pentru costume, și o nemuritoare poveste Disney. În această iarnă, Broadwayul vine la București să demonstreze că iubirea învinge întotdeauna. Spectacolele se vor juca în limba engleză, cu subtitrare în limba română (4-6 decembrie, Romexpo). 

14
/11
/15

Scurtmetrajul “Prologul”, în regia lui Ștefan Constantinescu va avea premiera mondială în cadrul “Stockholm Film Festival”, producția fiind inclusă în competiția oficială. Evenimentul, ajuns la cea de-a 26 ediție, va debuta astăzi și se va desfășura până pe 22 Noiembrie.

13
/11
/15

Povestea a început cu 29 de ani în urmă*. Am ratat o excursie la munte şi, ca să nu rămân supărat, am fost dus de tatăl meu la film, la Casa de Cultură din Găeşti. Aşa am pătruns în lumea cinematografelor. Îmi amintesc că primul meu film a fost Superman. Din acel moment, împreună cu Dede senior (amator de filme şi fan Spencer Tracy) am cunoscut una din cele mai mari distracţii ale acelor vremuri, mersul la cinema.

13
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Bazat în special pe cele patru anecdote intersectate care îl compun, şi într-o măsură nesemnificativă pe valenţele imaginii, încadraturii sau mizanscenei, „Bucureşti NonStop”, de Dan Chişu, aduce laolaltă numeroşi actori experimentaţi, aproape singurul atu care îl face vizionabil şi, pe alocuri, delectabil.

13
/11
/15

Compania de Teatru Labirint a lansat pe 10 noiembrie spectacolul “Sisif”- un tip de performance alternativ care explorează dialogul dintre formele de teatru clasice si cele neconvenționale, senzoriale, vizând transformarea spectatorului în co-creator al spectacolului.