Strasbourg: Săptămânile Filmului Românesc
https://www.ziarulmetropolis.ro/strasbourg-saptamanile-filmului-romanesc/

Prima ediţie a Săptămânilor Filmului Românesc se va desfăşura în perioada 19 septembrie – 9 octombrie 2012 la Cinematograful Odyssée din Strasbourg, şi este organizată într-un moment aniversar de către Odyssée şi Asociaţia Studenţilor Români din Strasbourg, cu sprijinul Institutului Cultural Român Bruxelles, informează un comunicat de presă al ICR Bruxelles. „Cu ocazia împlinirii a […]

Un articol de |17 septembrie 2012

Prima ediţie a Săptămânilor Filmului Românesc se va desfăşura în perioada 19 septembrie – 9 octombrie 2012 la Cinematograful Odyssée din Strasbourg, şi este organizată într-un moment aniversar de către Odyssée şi Asociaţia Studenţilor Români din Strasbourg, cu sprijinul Institutului Cultural Român Bruxelles, informează un comunicat de presă al ICR Bruxelles.

„Cu ocazia împlinirii a douăzeci de ani, Odyssée organizează prima ediţie a Săptămânilor Filmului Românesc, cinematografia dovedindu-se a fi de mai bine de zece ani o stea în ascensiune a celei de-a şaptea arte. Odyssée este mai ales încântat că are ocazia de a prezenta, graţie partenerilor săi, trei filme inedite pentru spectatorii din Franţa: Legături bolnăvicioase (Tudor Giurgiu), Ryna (Ruxandra Zenide) şi Călătoria lui Gruber, al cărui realizator, Radu Gabrea, va fi prezent la Odyssée pe 24 septembrie 2012, data exactă a aniversării cinematografului care şi-a deschis porţile pe 24 septembrie 1992′,’ a declarat Faruk Gunaltay, directorul Cinematografului Odyssée din Strasbourg.

Pe lângă filmele amintite, publicul din Strasbourg va avea ocazia de a viziona lungmetraje realizate de unii dintre cei mai cunoscuţi regizori români precum: Cristian Mungiu, Cătălin Mitulescu, Horaţiu Mălăele şi Ioana Uricariu. Această primă ediţie este organizată în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor Români din Strasbourg, asociaţie care, începând cu 2004, promovează numeroase proiecte culturale în regiunea Alsacia.

 

Sursa: Agerpres

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.