Târg de carte la Seneca Anticafe
https://www.ziarulmetropolis.ro/targ-de-carte-la-seneca-anticafe/

Prima ediţie a târgului de carte pentru toată familia are loc la Seneca Anticafe în perioada 9 – 17 aprilie 2022.

Un articol de Liliana Matei|11 aprilie 2022

La Librăria Seneca Anticafe se desfășoară în această perioadă un târg de carte și cadouri pentru copii și adulții lor. Veți descoperi ateliere pentru toată familia și expoziție de ilustrație de carte, zilnic, de la 9 dimineața la 9 seara. Iar intrarea este liberă!

„Seneca Anticafe organizează un târg de carte… în pădure! Din 9 aprilie, în Seneca Anticafe vei fi înconjurat de arbori din toată lumea. Ilustrațiile uimitoare ale lui Piotr Socha ies din cărțile apărute la Editura Frontiera, direct în amfiteatrul Seneca.

Cultivă-ți o stare de bine, cultivă-le curiozitatea, cultivă-ți propria hrană cu sfaturi practice de permacultură și găsește-ți aici următoarea rețetă preferată.

Descoperă titluri pentru toată familia, care pun inima, mintea și corpul la (un) loc. Printre buchetele de marigold multicolor și măcriș proaspăt, oferite de Bio&Co, ți-am pregătit mii de cărți cu reduceri de până la 50%, de la cele 16 edituri partenere” – este invitația organizatorilor.

În zilele târgului, echipa Seneca și prietenii săi – scriitoarea Iulia Iordan, educatorul muzeal Valentina Bâcu și Asociația Vegetarienilor – vor organiza ateliere pentru copii și adulți, prin care putem căpăta abilități neobișnuite: să ne schimbăm unii pe ceilalți, cu ajutorul poveștilor; exersăm puterea inimii, care ne ajută să ajutăm, indiferent cât de mici am fi; să învățăm să creștem hrană vie din pământ roditor; să ne rafinăm bunul gust cu ciocolată artizanală delicioasă.

Târgul are ca scop sprijinirea celui mai nou proiect al Asociației Seneca:  20% din valoarea încasărilor vor merge către „Bunicii Noștri”, prin care urmează să se ofere traducere, asistență și sprijin mamelor și copiilor aflați în tranzit din Ucraina.

Edituri partenere: Baroque Books & Arts, Casa Editorială Signatura, Curtea Veche Publishing, Didactica Publishing House, Editura Cartea Copiilor, Editura Casa, Editura Frontiera, Editura Humanitas, Editura Humanitas Fiction, Editura Litera, Editura Paralela 45, Editura Publica, Editura Seneca Lucius Annaeus, Editura Trei, Editura Vellant, Grupul Editorial Art, Preda Publishing

Programul atelierelor:

Sâmbătă, 9 aprilie:

Cultivă-ți propria hrană! Atelier de grădinărit și despre alegeri alimentare sănătoase, pentru copii și adulții lor. Atelier susținut de Seneca EcoLogos

Joi, 14 aprilie:

Cultivă-l pe „Împreună” prin poveste! Atelier despre ierburi și povești, pornind de la cărțile cu Luli, „Călătorie printre ierburi și lumină” și „Luli și căsuța din copac”, de Iulia Iordan și Cristiana Radu. Atelier susținut de scriitoarea Iulia Iordan

Duminică, 17 aprilie:

Cultivă vise! Atelier de animație pentru copii, susținut de educatorul muzeal Valentina Bâcu

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.