Teatrul din Cartier continuă la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-din-cartier-continua-la-sibiu/

Proiectul Teatrul din Cartier se află în plin avânt. Ediţia cu numărul IV a debutat pe data de 1 august, la Grădina BIS, de pe strada Ștefan cel Mare, nr. 56, a continuat apoi pe Stadionul de Rugby Bebe Boboc din Valea Aurie şi la Biserica Evanghelică din Guşteriţa.

Un articol de Liliana Matei|27 august 2018

Publicul sibian a avut astfel astfel ocazia să redescopere, într-o lumină nouă, spații mai puțin valorificate. În perioada următoare, BIS Teatru va poposi în cartierele Terezian și Ștrand.

Anul trecut, într-o premieră pentru Sibiu, malul Cibinului a găzduit primul spectacol de teatru, în cadrul proiectului Teatrul din Cartier. Datorită participării numeroase și a interesului spectatorilor, experiența va fi reiterată anul acesta. Astfel, în cartierul Terezian, sub Podul Neculce, cunoscut și sub denumirea de „Podul cel Nou”, vor avea loc în zilele de 29 și 30 august de la ora 19:00, spectacolele Orașul meu, respectiv Planeta roz bombon.

Orașul meu, în regia lui Bogdan Sărătean, pornind de la o idee de Flaviu Suhastru, îi reunește pe Andrada Grosu, Aneea Opriș, Claudiu Fălămaș și Mihai Alexandru, în calitate de autori și interpreți ai textelor cu valoare autobiografică. Monologurile lor vorbesc cu nostalgie și umor despre copilăria petrecută în cartierele Sibiului, despre locuri și oameni, trezind spectatorilor amintiri dragi și invitându-i să se regăsească în poveștile prezentate. Planeta roz bombon este un spectacol muzical, marca Lipicioșii, având ca temă principală iubirea, cântată în diferite limbi ale pământului: română, spaniolă, franceză, engleză, germană, sau coreeană.

Spectacolul Orașul meu va fi reluat pe 4 septembrie, de la ora 19:00, în parcul din centrul cartierului Ștrand, într-o ultimă reprezentație din cadrul acestei ediții a proiectului.

Această ediție a proiectului Teatrul din Cartier este o acțiune co-finanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, precum și de Consiliul Județean Sibiu. Asociația Culturală BIS le mulțumește tuturor celor care au alergat în cadrul Maratonului Internațional Sibiu pentru acest proiect.

08
/05
/15

Mariana Nicolesco, onorată cu Medalia UNESCO pentru Merite Artistice, Artist UNESCO pentru Pace şi Ambasador UNESCO a fost prezentă zilele trecute la ceremonia oficială de la Paris marcând cei 70 de ani de existenţă a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.

08
/05
/15

Recent selecționat la Festivalul de Film de la Cannes 2015 în secțiunea oficială Un Certain Regard, filmul COMOARA/THE TREASURE va avea premiera în cinematografele din România în data de 29 mai. Regia și scenariul îi aparțin lui Corneliu Porumboiu.

07
/05
/15

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Ultimul lungmetraj realizat în România de Mircea Săucan înainte de a fi interzis și, apoi, de a pleca în Israel, „O sută de lei” (1973) este, alături de „Meandre” (1967), al aceluiași cineast, unul dintre cele mai moderne filme ale cinematografiei române.

07
/05
/15

Pe 7 mai se împlinesc 10 ani de la premiera spectacolului „Avarul îndrăgostit”, de Cristian Juncu, după Molière, în regia lui Vlad Massaci, jucat la Teatrul de Comedie. Ziarul Metropolis publică a doua parte a eseului despre „Avarul” scris de Ioan Chelaru, interpretul rolului principal.

07
/05
/15

În perioada 8-17 mai se desfășoară cea de-a cincea ediție a Zilelor Culturii Japoneze, eveniment organizat de Centrul de Studii Româno-Japoneze ”Angela Hondru” (CSRJ-AH), împreună cu Universitatea Româno-Americană din București, Otaku Festival, Cavaler Aikido Club și HaramichiRO.

07
/05
/15

Într-o zi de 7 mai se stingea din viaţă poetul Octavian Goga (1881, Rășinari — 1938), personalitate puternică şi controversată a acelor vremuri, politician de extremă dreaptă, prim-ministru al României și Membru al Academiei Române.

07
/05
/15

Dirijorul german RALF SOCHACZEWSKY - fost dirijor-asistent al lui Vladimir Jurowski la pupitrul celebrei orchestre London Philharmonic şi invitat al multor ansambluri de prestigiu - revine la pupitrul ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO. Miercuri, 13 mai (19.00), la Sala Radio, iubitorii muzicii pot asculta un concert ce aparţine 100% clasicismului muzical şi reuneşte doi mari compozitori austrieci: Mozart şi Haydn.

07
/05
/15

Astăzi se împlinesc 10 ani de la premiera spectacolului „Avarul îndrăgostit”, de Cristian Juncu, după Molière, în regia lui Vlad Massaci, jucat la Teatrul de Comedie. Ziarul Metropolis publică eseul despre „Avarul” scris de Ioan Chelaru, interpretul rolului principal. Astăzi - prima parte.