Teatrul Excelsior, între premiere și festivaluri
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-excelsior-intre-premiere-si-festivaluri/

Teatrul Excelsior porneşte la drum în noua stagiune 2014-2015 cu o tolbă plină de proiecte şi gata de ieşirea în marea lume a festivalurilor. Noul director al Teatrului Excelsior, Adrian Găzdaru, vă propune în această toamnă două premiere cu totul speciale.

Un articol de Petre Ivan|9 septembrie 2014

Cea dintâi, “Kiki și Bozo”, un text sensibil și plin de poezie, scris de Andreea Vălean, este regizată de Peter Kerek și, a intrat deja în repetiții.

Peter Kerek a gândit acest spectacol cu două distribuții, în care îi veți descoperi pe tinerii actori Raluca Botez, Ștefania Dumitru, Lari Cosmin Giorgescu, Dan Clucinschi, Ion Bechet și Alexandru Mike Gheorghiu.

Cea de-a doua premieră va fi „Momo sau strania poveste despre hoții de timp și copilul care le-a înapoiat oamenilor timpul furat”.

O invitație în lumea fantastică a lui Momo, un personaj fabulos creat de Michael Ende. În acest basm-roman, Momo, o fetiță care încearcă să salveze lumea, îi are ca parteneri pe Casiopeea, o ciudată broască țestoasă și pe maestrul Hora.

Dramatizarea este realizată de Lenuș Teodora Moraru, care va semna și regia acestui spectacol.

Cocoșelul neascultător

Cocoșelul neascultător

Dincolo de cele două premiere, Teatrul Excelsior este invitat la cinci festivaluri de gen, printre care la cea de-a patra ediție a Festivalului de Teatru pentru Copii „Așchiuță” de la Pitești, cu spectacolul-fenomen „Cocoșelul neascultător”, la Festivalului de Teatru pentru Copii “Arcadia”, de la Oradea, vineri, 26 septembrie, ora 10.00 şi la Festivalul „Bucharest Comedy Week”, organizat de ARCUB, duminică, 28 septembrie, la ora 11.00, cu spectacolul de mare succes „Magia Copilăriei”, scris și regizat de actorul Stelian Milu.

Primul matineu duminical din noua stagiune, programat în data de 21 septembrie, la ora 11.00, îi așteaptă pe prichindei, dar și pe părinții lor, la întâlnirea cu “Degețica”, după Andersen, dramatizare și regie Aurel Mitran.

Foto: Teatrul Excelsior, premiere si festivaluri – teatrul exccelsior, facebook

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.