Teatrul Fără Frontiere lansează Academia de Vară „Masterclass“
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-fara-frontiere-lanseaza-academia-de-vara-masterclass/

„Masterclass“ este un program de formare/specializare profesională continuă a artiştilor, care îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea mijloacelor de expresie ale profesioniştilor din domeniul artei actorului.

Un articol de Andrada Văsii|4 iulie 2013

„Masterclass“ este un program de formare/specializare profesională continuă a artiştilor, care îşi  propune să contribuie la îmbunătăţirea mijloacelor de expresie ale profesioniștilor din domeniul artei actorului.

Acest lucru se realizează prin intermediul unor metode de antrenament cu un nivel ridicat de noutate. Până în prezent, în cadrul programului au fost incluse workshopuri dedicate metodelor şi tehnicilor: Michael Chekhov, Sanford Meisner, Improvizatie – Keith Johnstone, Rasaboxes, Practical Aesthetics, Linklater, Clowning si Melodrama, Commedia dell’Arte, Suzukişi Viewpoints.

Ateliere diverse

Programul „Masterclass’’ continuă în perioada 10-31 August 2013 cu trei noi ateliere:

Atelier Michael Cehov: 10 – 15 august 2013, profesor RagnarFreidank (SUA).

Atelier de tehnică vocală Linklater: 19 – 23 august 2013, profesor Marsha Cox (Germania).

Atelier Viewpoints: 26 – 31 august 2013, profesor Rich Brown (SUA).

O lună de înscrieri

Înscrierile sunt deschise în perioda 2 iulie – 25 iulie 2013.

Cei care doresc să participe sunt invitați să completeze formularul de candidatură și să il trimită, impreuna cu un cv, pe adresa de mail [email protected] până cel târziupe data de 25 iulie. Formularul de candidatură cât și mai multe informații referitoare la atelierele din cadrul academiei se pot găsi aici: www.teatrulfarafrontiere.blogspot.ro

Ateliere pentru toți

La ateliere pot participa: actori, regizori, coregrafi, studenți la actorie.

În vederea participării la atelierele mai sus menționate se va realiza o selecție a participanților care va urmări , gestionarea eficientă a locurilor disponibile pentru fiecare atelier, diversitatea geografică a participanților, experiența anterioară a participanților, specifică atelierului.

Proiectul „Masterclass 2013” este un proiect finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național, implementat de către Fundația Teatrul Fără Frontiere în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București și Teatrul Anton Pann.

Info:

email: [email protected]

http://www.teatrulfarafrontiere.blogspot.ro/

facebook: TeatrulFaraFrontiere

tel. 0727.86.66.73

Foto credit: Teatrul Fără Frontiere

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.