Teatrul „În Culise” deschide stagiunea estivală
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-in-culise-deschide-stagiunea-estivala/

Atunci când majoritatea teatrelor îşi închid uşile din cauza vremii frumoase de afară, Teatrul „În Culise” alege să le ţină larg deschise pe toată perioada sezonului cald, oferind în fiecare seara concedii pentru creier bucureştenilor iubitori de teatru.

Un articol de Petre Ivan|10 iunie 2016

Începând cu 13 iunie, atât mansarda, cât şi terasa clubului „La Scena” vor fi animate de cele mai bune producţii ale acestui an.

Sunt cinci ani de când În Culise încalcă o regulă a teatrelor şi nu îşi ia vacanţă pe timpul verii, ci lansează o stagiune de vară în cadrul căreia spectacolele se joacă la răcoarea aerului condiţionat, fiind continuate cu seri relaxante pe terasa din centrul oraşului – un loc iubit de artiştii din Bucureşti, „La Scena” se află foarte aproape de centru, la intersecţia a două străzi cu poveste: Calea Călăraşilor (nr. 55) cu Str. Mântuleasa.În Culise

În cadrul programului de vară sunt incluse cele mai noi titluri ale stagiunii Teatrului „În Culise”, veritabile comedii şi spectacole care abordează subiecte de actualitate: „Dragoste în patru tablouri”, „The Blue Room”, „Scrisori către Rita: The Show”, „Cum se duce totul dracu’?”, „Orchestra Titanic”, „Clinica Sinucigaşilor”, „Black Friday Love”, „LUV – menage a trois”, „Un bărbat şi mai multe femei”, „Poveşti despre tine”, „Qui est Mohamed?” (producţie a Teatrului Arca).

De asemenea, serile de vineri vor fi mai amuzante datorită show-ului de stand up comedy susţinut de actorii Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Florin Frăţilă şi Alexandru Banciu, iar în zilele de luni ale săptămânii intrarea va fi liberă la spectacolele cursurilor de actorie TeenMedia Academy – „Audiţia”, „Maşinăria Cehov” sau „Omul cu o singură aripă”.

Stagiunea de vară este deschisă pe Calea Călaraşilor nr. 55 – rezervări la telefon 0735/ 026. 762.

Programul complet este disponibil aici.

Foto: Teatrul „În Culise” –  inculise.ro.

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.