Teatrul Independenților Profesioniști, visul îndeplinit al lui Alexandru Nagy
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-independentilor-profesionisti-visul-indeplinit-al-lui-alexandru-nagy/

Teatrul Independenţilor Profesionişti este proiectul fondat de regizorul şi actorul Alexandru Nagy din anul 2010, care aduce pe scena teatrelor independente din Bucureşti textele lui Matei Vişniec şi Ștefan Caraman.

Un articol de Judy Florescu|21 octombrie 2014

Dacă în luna martie a acestui an, Alexandru Nagy a făcut primul spectacol de teatru pe Aeroportul Henry Coandă din București, tânărul actor și regizor ne pregătește o serie de spectacole în centrul Bucureștiului.

Spectacolul „Ne vom revedea în anul care a trecutse va juca pe  21 octombrie la ora  19:00 în Teatrul LA SCENA, Calea Călărașilor nr 55. Piesa a fost scrisă de Ștefan Caraman, iar distribuția spectacolului este formată din actorii Gelu Nițu, Cătălina Mustață, Mihai Smarandache și Meda Victor. Regia este semată de Alexandru Nagy. Scenografia este realizată de Ioana Pașca.Sound design-ul este creat de Danni Ionescu. Spectacolul este o producție Teatrul de Sufragerie. 

Spectacolul „Cabaretul Cuvintelor” va avea două reprezentații la finalul lunii, 29 octombrie și 30 octombrie, ora 19:30 la Teatrul Mignon, Bd. Hristo Botev nr 1. Piesa Cabaretul CuvintelorExerciții de muzicalitate pură pentru actorii debutanți a fost scrisă de Matei Vișniec. Distribuția spectacolului este formată din actorii Aida Avieriței, (CEA MAI BUNA ACTRITA LA GALA HOP 2013), OCTAVIAN COSTIN (PREMIUL AMZA PELLEA LA GALA HOP 2013),  IONUȚ NICULAE și Ștefan Pavel. Regia spectacolului a fost semnată de Alexandru Nagy, iar scenografia a fost realizată de Ioana Pașca.
„La ce bun să mai povestești povești, când fiecare cuvânt este o poveste, dacă fiecare cuvânt este o poveste și fiecare întâlnire dintre două cuvinte este o poveste nouă, înseamnă că atunci când se întâlnesc două cuvinte, se întâlnesc trei povești. Da, trei povești se întâlnesc de fiecare dată când se întâlnesc două cuvinte. Trei povești frumoase, nespuse, NOI, se întâlnesc și se povestesc între ele când se întâlnesc două cuvinte.”( Matei Vișniec)

cabaretul cuvintelor1

Spectacolul „Buzunarul cu pâine” va avea loc sâmbătă, 1 noiembrie, ora 20:00 la Teatrul de sufragerie, str. Prof. Grigore Cobălcescu nr 51. Distribuția spectacolului este formată din actorii: Alexandru Nagy și Ștefan Pavel. Regia spectacolului este semnată de Alex Bogdan. Spectacolul „Buzunarul cu pâine”, producție a Teatrului Independenților Profesioniști, a fost distins cu  Premiul Juriului „Sică Alexandrescu” la Gala Hop 2012.

Foto: Teatrul Independenților Profesioniști

20
/07
/16

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI  Denisa Nicolae, actriţă. 29 de ani. Parteneră în teatru, dar şi pe scena vieţii, cum frumos spune şi clişeul, a actorului Liviu Romanescu. Activează împreună în Vanner Collective, o întreprindere teatrală co-întemeiată de Liviu. Aşa a învăţat el în Anglia, unde a făcut carte (teatru!) pe la Oxford, că e bine.

05
/07
/16

NOUA GENERAȚIE DE ACTORI. Liviu Romanescu, tânăr actor român. Până-n 30. Cunoscut pentru rolurile din “Emancipare” (Teatrul de Comedie) sau “Lungs” (Green Hours) sau „Paganini” (Metropolis). A studiat la UNATC, dar și la Oxford. Este co-fondator al unei companii de teatru româno-britanice, aflată la început de drum. Liviu Romanescu, moldovean la bază. De la Iași. Noua generație.

06
/04
/16

Continuăm campania „100 de tineri artişti pentru 100 de ani de România“ cu un nou interviu-portret. Ilona Brezoianu, douăzeci şi şase de ani. Actriţă în mare vogă la Bucureşti. Face furori, la Godot, cu spectacolul “Fata din Curcubeu”, de Lia Bugnar. În curând, o veţi vedea şi pe marile ecrane, în noul lungmetraj al lui Cristi Puiu. Ilona, aşadar.

06
/09
/15

Gala Tânărului Actor HOP va avea loc la Costineşti, între 8 şi 11 septembrie 2015 şi este organizată de UNITER şi Vox Maris Grand Resort. Site-ul Uniunii Teatrale din România, www.uniter.ro, i-a prezentat în ultima lună pe tinerii calificați în marea finală, printr-o serie de interviuri. Ziarul Metropolis vă arată ce au răspuns zece dintre ei, la întrebarea: „de ce te-ai făcut actor/actriță?“

31
/08
/15

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI. Lia Sinchevici (25 spre 26 de ani). Actriţă. Basarabeancă. Finalistă în acest an la Gala  HOP, care urmează să aibă loc la Costineşti. A jucat deja în filme de serie B. A jucat şi cu Jean-Claude Van Damme, şi cu Shia LaBeouf. Acum îşi construieşte un nume în teatrul românesc. Cum? Lia Sinchevici e – toată – o poveste.

30
/08
/15

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI Astăzi vi-l prezentăm pe Andrei Huțuleac (douăzeci și patru de ani), actor, pe la Metropolis, pe la Godot, pe la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”. Un actor, dar și un personaj, căci Huțuleac este, dacă nu știați, și puțin cam poet.

02
/08
/15

Mădălina Craiu (douăzeci și patru de ani), actriță. Joacă în “Paravan. Două telefoane”, la Godot, și în “Steaua fără nume”, la Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu”. Și în filme. Am prins-o, greu, între filmări la două scurt-metraje. A fost, anul trecut, una dintre vedetele serialului de televiziune “Umbre” (produs și difuzat de HBO).

07
/06
/15

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI Letiția Vlădescu (27 de ani). O știți din “Peretele”, musicalul de la Teatrul Metropolis. Letiția provine dintr-o familie de muzicieni și până să dea la Teatru a studiat vioara. Sora ei este pianista Cezara-Lucia Vlădescu. În prezent, pe Letiția o mai puteți vedea și la Teatrul Mignon, dar și la Operetă.

27
/05
/15

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI Alexandru Unguru a fost cercetător universitar, are un doctorat în arta actorului și joacă la Teatrul Odeon din Bucureşti.  În ultimul an, a scris nouă piese pe care le-a montat în teatrul independent. “De veghe în lanul de ocară”,  „Akasă”, “Declick”,  „Köln”, „Ka-chiiing!”, “Doi și un Tulnik” sunt câteva dintre ele.