Preţul corect – un experiment teatral interactiv la Teatrul Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-odeon-pretul-corect-un-experiment-teatral-interactiv/

Un experiment teatral în care încercaţi să determinaţi împreună cu actorii care este preţul corect pentru o fiinţă umană. Rezultatul acestui atelier face parte din pregătirea spectacolului „Preţul corect“, de Andreea Vălean, care va avea premiera în stagiunea 2013-2014. Spectacolul va avea loc joi, 13 iunie, de la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon.

Un articol de Andrada Văsii|11 iunie 2013

Un experiment teatral în care încercaţi să determinaţi împreună cu actorii care este preţul corect pentru o fiinţă umană. Rezultatul acestui atelier face parte din pregătirea spectacolului Preţul corect“ de Andreea Vălean care va avea premiera în stagiunea 2013 – 2014. Spectacolul va avea loc joi, 13 iunie, de la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon.

Este „totul de vânzare“? Ce „vindem“ şi „cumpărăm“ unul de la celălalt, în fiecare zi? Te-ai întrebat vreodată cât valorezi în momentul de faţă? Cât ai valorat la un moment dat în trecut? Au relaţiile un preţ? Sau numai bunurile obţinute sau moştenite? Se poate pune un preţ pe genealogie, etnie, religie, istorie, aşezare geopolitică? Cum se schimbă acest preţ? În ce situaţii am fi dispuşi să ne vindem sau să ne cumpărăm aproapele? Ne vindem sau nu ne vindem ţara, orfanii, talentul?

Vindeţi sau cumpăraţi poveşti?

Într-un joc interactiv cu actorii teatrului vă veţi pune în postura de a găsi răspunsuri la unele dintre aceste întrebări sau de a formula altele. Odată intrat în joc, veţi primi un capital simbolic cu care putețţi vinde sau cumpăra poveşti, personaje, obiecte, spaţiu în teatru. Sunteţi încurajaţi să participaţi împreună cu cineva apropiat, membru de familie sau prieten, cu care să puteţi împărtăşi această experienţă. 

Intrarea este liberă, tot ce trebuie să faceţi este să aveţi la voi un pix şi să vă implicaţi activ în jocurile propuse de actori.

Acest experiment teatral este unic şi irepetabil. Ceea ce veţi descoperi împreună va fi folosit în viitoarea producţie a acestui spectacol.

Foto credit: Teatrul Odeon

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.