Timpul nebunilor, de Stela Giurgeanu – Cea mai bună piesă românească a anului
https://www.ziarulmetropolis.ro/timpul-nebunilor-de-stela-giurgeanu-cea-mai-buna-piesa-romaneasca-a-anului/

Textul „Timpul nebunilor”, de Stela Giurgeanu, a câştigat concursul de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2014”. Programul Piesa Anului al Uniunii Teatrale din România – UNITER se desfăşoară sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României.

Un articol de Petre Ivan|15 mai 2015

Juriul concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2014”, compus din criticii Marina Constantinescu, Dan C. Mihăilescu şi Marian Popescu, a decis să reţină în selecţia finală următoarele piese: „Timpul nebunilor”, de Stela Giurgeanu, „Dragoste în vremea lui Koch”, de Olga Delia Mateescu, „Blana leopardului”, de Mihai Octavian Ioana, şi „Ringhispil (Carusel)”, de Kincses Elemèr.

Dintre acestea, juriul a hotărât să desemneze câştigătoare piesa „Timpul nebunilor”, de Stela Giurgeanu.

UNITER precizează că piesa a fost înscrisă în concurs fără titlu, pe baza motto-ului de pe pagina de gardă, iar titlul a fost precizat ulterior de autoare şi în acordul unanim al juriului.Timpul nebunilor

Premiul va fi oferit în seara Galei Premiilor UNITER, care se va desfăşura pe scena Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, pe 25 mai, iar editura Unitext a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

„Cea mai bună piesă românească a anului 2013” a fost desemnată „În trafic”, de Alina Nelega.

Foto: Timpul nebunilor, Stela Giurgeanu – UNITER, facebook

13
/01
/16

Câştigătorii prestigioaselor Globuri de Aur (2016) au avut parte de o şedinţă foto inedită, fiind imortalizaţi în alb şi negru de olandezii Inez van Lamsweerde și Vinoodh Matadin. (Foto: Globurile de Aur 2016 – Instagram)

13
/01
/16

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti în colaborare cu Arhiva Naţională de Filme din Ungaria (MaNDA) iniţiază în 2016 o serie de proiecţii ce are menirea să prezinte, cu scop educativ, istoria filmului maghiar. În 2016 se împlinesc 120 de ani de la prima proiecţie de film din Budapesta şi de la deschiderea primului cinematograf în Budapesta, iar cu ocazia aniversării milenare s-a filmat primul film în Ungaria.

12
/01
/16

CRONICĂ DE FILM „The Hateful Eight”/„Cei opt odioşi”, noua nebunie autoreferenţială a lui Quentin Tarantino, este, în subtext, un puternic film politic, camuflat sub forma unui western în care sângele acaparează treptat şi fără ezitare ecranul.

12
/01
/16

Victor Wooten revine în București, după show-ul sold-out din 2014, pe 10 noiembrie, la Sala Radio. Cea mai sonoră prezență din istoria chitarei bas, americanul Wooten a primit la doar 8 ani porecla „Asul Basului”, a trecut la „Titanul din Tennesee”, pentru ca apoi să fie comparat cu Michael Jordan, pentru performanțele sale fabuloase.

12
/01
/16

„Carousel” este cel mai recent spectacol marca Andrei Şerban, un spectacol „altfel”, un teatru-muzical, montat la Teatrul Bulandra, sala Izvor (premieră - octombrie 2015). O piesă despre viaţă, aşa cum este ea: se învârte ca într-un carusel, cu speranţe şi dezamăgiri, cu frumuseţe şi urât, cu sinceritate şi minciuni, cu sensibilitate şi violenţă; şi, peste toate, cu multă iubire.

12
/01
/16

Matei Vişniec este invitatul primei Conferinţe a anului 2016 la TNB. Duminică, 17 ianuarie 2016, de la ora 11.00, la Sala Atelier, Matei Vişniec va vorbi despre teatru şi jurnalism şi cum se influenţează cele doua meserii prin prisma propriei experienţe.

12
/01
/16

Ansamblul Imago Mundi va susține miercuri, de la ora 15,00, un scurt recital la Aeroportul Internațional "Henri Coandă" București (Terminalul Plecări), înaintea decolării spre New York, unde formația va concerta cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

11
/01
/16

„România în 7 gesturi”, cea mai recentă carte de Radu Paraschivescu (Editura Humanitas, 2015), este o culegere necesară, care reușește să pună un diagnostic exact, deci sever, stării de fapt a națiunii în trecerea de la vechiul regim la debandada care s-a prelungit până astăzi.