TOP 10. Cele mai bune cărți din toate timpurile
https://www.ziarulmetropolis.ro/top-10-cele-mai-bune-carti-din-toate-timpurile/

Lolita, Un veac de singurătate şi În căutarea timpului pierdut se regăsesc pe lista celor mai bune cărţi ale secolului XX, în timp ce dintre operele secolului XIX au fost alese, printre altele: Război şi pace, Madame Bovary sau Marile Speranţe. Cei care au votat acest inedit top sunt 125 de autori celebri ai zilelor noastre, iar preferinţele lor figurează în cartea „The Top Ten: Writers Pick Their Favorite Books”, scrisă pentru uzul cititorilor.

Un articol de Petre Ivan|25 noiembrie 2016

În cartea „The Top Ten: Writers Pick Their Favorite Books” 125 dintre cei mai mari scriitori britanici şi americani moderni, printre care Norman Mailer, Ann Patchett, Jonathan Franzen, Claire Messud şi Joyce Carol Oates sunt rugaţi să ofere o listă, un clasament, în ordine, a cărţilor pe care le consideră cele mai bune opere de ficţiune ale tuturor timpurilor, romane, colecţii de poveşti, piese de teatru sau poezii.

TOP 10 CĂRȚI – SECOLUL XX 

Lolita” de Vladimir Nabokov

“Marele Gatsby” de F. Scott Fitzgerald

„În căutarea timpului pierdut” de Marcel Proust

„Ulise” de James Joyce

„Oamenii din Dublin” de James Joyce

„Un veac de singurătate” de Gabriel Garcia Marquez

„Zgomotul şi furia” de William FaulknerCele mai bune cărți

„Spre far” de Virginia Woolf

„Integrala prozei scurte” de Flannery O’Connor

„Foc palid” de Vladimir Nabokov

TOP 10 CĂRȚI – SECOLUL XIX 

„Anna Karenina” de Lev Tolstoi

„Madame Bovary” de Gustave Flaubert

„Război şi pace” de Lev Tolstoi

„Aventurile lui Huckleberry Finn” de Mark Twain

„Povestiri” de Anton Cehov

„Middlemarch” de George Eliot

„Moby Dick” de Herman Melville

„Marile Speranţe” de Charles Dickens

„Crimă şi pedeapsă” de Feodor Dostoievski

„Emma” de Jane Austen

TOP 10 AUTORI (după numărul de cărţi selectate)

William Shakespeare — 11

William Faulkner — 6

Henry James — 6

Jane Austen — 5

Charles Dickens — 5

Feodor Dostoievski — 5Cele mai bune cărți

Ernest Hemingway — 5

Franz Kafka — 5

James Joyce, Thomas Mann, Vladimir Nabokov, Mark Twain, Virginia Woolf — 4

TOP 10 AUTORI (după numărul de puncte câştigate)

Lev Tolstoi — 327

William Shakespeare — 293

James Joyce — 194

Vladimir Nabokov — 190

Feodor Dostoievski — 177

William Faulkner — 173

Charles Dickens — 168

Anton Cehov — 165

Gustave Flaubert — 163

Jane Austen — 161

Foto: TOP 10. Cele mai bune cărți din toate timpurile  –  brainpickings.org/2012/01/30/writers-top-ten-favorite-books/

04
/07
/22

Încă un nume important al literaturii universale intră în portofoliul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M. Este vorba despre Roberto Bolaño, unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX din America Latină, a cărui operă, publicată postum, a creat un adevărat cult în lumea literară internațională, fiind tradus pe toate meridianele globului.

24
/06
/22

Miercuri, 29 iunie, începând cu ora 19.00, la Palas Mall Iași, va avea loc o întâlnire cu Cristian Tudor Popescu, prilejuită de apariția volumului „Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative”, bestsellerul editurii Polirom la Bookfest 2022, la secțiunea nonfiction.

10
/06
/22

Sâmbătă, 11 iunie, la ora 11.00, cele trei echipe finaliste ale ediției a unsprezecea a Concursului Humanitas în licee vor fi faţă în faţă la Marea Finală, care se va desfăşura în sala de conferințe a Institutului Cervantes. Finala va fi prezentată de Mihaela Dedeoglu. Trofeul și premiul cel mare vor fi înmânate de Ioana Pârvulescu. Vă invităm să încurajați din sală cele trei echipe sau să urmăriți transmisia online pe paginile de Facebook Humanitas și Concursul Humanitas în licee.

07
/06
/22

După doi ani de pauză, Curtea Veche Publishing și-a dat întâlnire cu cititorii la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XV-a, în perioada 1-5 iunie 2022. Publicul a părut foarte dornic să cunoască din nou autorii preferați, să afle despre noutăți și să își facă rezerva de carte pentru sezonul de vară. Așadar, nu au lipsit lansările, sesiuni de autografe și reducerile, care au fost anul acesta între 25-70% în standul editurii.

07
/06
/22

Zeci de mii de vizitatori au venit în standul editurii Corint la Salonul Internațional De Carte Bookfest, între 1 și 5 iunie 2022. Vânzările au atins cote record după doi ani în care publicul a fost privat de întâlnirile cu autorii și editorii.

31
/05
/22

Cea mai așteptată ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, a XV-a, începe mâine la Pavilionul B2 de la Romexpo: fără restricții sanitare, fără taxe de acces și fără costuri de parcare. Evenimentul va fi deschis oficial miercuri, 1 iunie, la ora 12.00, la scena ARENA, în cadrul unei ceremonii la care au fost invitați E.S. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România, Lucian Romașcanu – Ministrul Culturii, Grigore Arsene – președintele Asociației Editorilor din România și Adrian Cioroianu – directorul Bibliotecii Naționale a României.

30
/05
/22

UNATC PRESS, editura Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC), participă în perioada 1-5 iunie 2022 pentru prima dată la Salonul Internațional de Carte Bookfest. Prezența UNATC PRESS de-a lungul celor cinci zile la cunoscutul eveniment dedicat cărții și autorilor de la Romexpo este un exercițiu de conectare la lumea publishingului de carte autohton, dar mai ales o excelentă ocazie de a se adresa în mod nemijlocit cititorilor.