Triumf Amiria: Atelier de scriere dramatică și autoreprezentare prin teatru pentru persoane trans și non-binare
https://www.ziarulmetropolis.ro/triumf-amiria-atelier-de-scriere-dramatica-si-autoreprezentare-prin-teatru-pentru-persoane-trans-si-non-binare/

Triumf Amiria. Muzeul Culturii Queer [?] organizează, împreună cu dramaturgul şi regizorul Bogdan Georgescu, un atelier de scriere dramatică şi autoreprezentare prin teatru pentru persoane trans şi non-binare. Atelierul nu are un număr fix de participanţi şi este deschis pentru persoanele din Bucureşti şi România care îşi asumă apartenenţa la comunitatea LGBTQAI+.

Un articol de Petre Ivan|2 iunie 2021

Textele scrise în urma acestui atelier vor fi integrate într-o piesă de teatru pusă în scenă în septembrie, în cadrul festivalului de teatru din cadrul secțiunii de arte performative a Triumf Amiria. Muzeul Culturii Queer [?], iar cursanții ar putea face parte din spectacol, pentru a-și interpreta partiturile. Cu toate acestea, cei care vor face parte din atelier nu vor fi obligați să participe la spectacol.

Pentru a se înscrie la acest atelier, persoanele trans și non-binare trebuie să trimită un clip video filmat cu telefonul, cu lungimea între 3 și 5 minute, în care să se prezinte și să vorbească despre motivele pentru care vor să participe. Deadline-ul pentru înscrieri este 10 iunie, iar cele interesate și cei interesați vor fi anunțate și anunțați până pe data de 17 iunie.

Atelierul de Artă Activă va avea loc în perioada 24 iunie – 3 iulie, în București și va fi coordonat de dramaturgul/regizorul Bogdan Georgescu.

Bogdan Georgescu este artist, observaţionist, queer. Instrumente utilizate: dramaturgie, teatru comunitar, compoziţie video, producţie, intervenţie culturală, management de proiect. Georgescu dezvoltă prin proiectele sale (The Protocols, Lalele Lalele, Sexodrom, Antisocial, România!Te pup, Turneu la țară, Rogvaiv, Mal/Praxis) o metodă proprie de teatru – ArtaActivă. Inițiator tangaProject și membru fondator Ofensiva Generozității O2G, Georgescu colaborează cu trupe de teatru independente, colective de creație și instituții publice precum Giuvlipen București, Queerdos Berlin, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul Hebbel am Ufer HAU Berlin etc. A participat ca artist și trainer la numeroase festivaluri internaționale, conferințe sau workshop-uri în Statele Unite ale Americii, Spania, Italia, Croația, Austria, Irlanda, Polonia, Serbia, Moldova, Slovenia, Germania, Cehia, Franța, Marea Britanie și România.

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?] este un proiect realizat de Asociația MozaiQ în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național de Artă Contemporană, Centrul de Teatru Educațional Replika și artista Kjertsi Vetterstad (Norvegia).

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.