Un gand, un vis, Doyle…si-un pix la ICR
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-gand-un-vis-doylesi-un-pix-la-icr/

Joi, 21 februarie 2013, de la ora 18.30, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38) va fi proiectat documentarul Un gand, un vis, Doyle…si-un pix realizat de Bogdan Ilie-Micu, distins la TIFF, in 2012, cu Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut. Criticul de film Cristina Corciovescu va modera, la finalul proiectiei, o discutie cu regizorul. Filmul a avut premiera internationala in 2012 in […]

Un articol de Andrada Văsii|21 februarie 2013

Joi, 21 februarie 2013, de la ora 18.30, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38) va fi proiectat documentarul Un gand, un vis, Doyle…si-un pix realizat de Bogdan Ilie-Micu, distins la TIFF, in 2012, cu Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut. Criticul de film Cristina Corciovescu va modera, la finalul proiectiei, o discutie cu regizorul.

Filmul a avut premiera internationala in 2012 in Italia, la Milano International Film Festival.  In acelasi an, documentarul Un gand, un vis, Doyle…si-un pix a participat la Festivalul International de Film Transilvania, in cadrul Zilelor Filmului Romanesc, fiind distins cu Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut. Pelicula Un gand, un vis, Doyle…si-un pix a fost inclusa si in programul festivalului Making Waves: New Romanian Cinema de la New York si la festivalul de film documentar DocEst, din Iasi. Filmul Un gand, un vis, Doyle…si-un pix a fost remarcat in presa internationala, o cronica aparand in Hollywood Reporter.

Bogdan Ilie-Micu a absolvit in 2009 cursurile Universitatii Media, sectia de regie film si TV, la clasa profesorului Andrei Blaier. In timpul facultatii a realizat filmele de scurtmetraj Rafuiala si 5 secunde.

Intr-o dimineata calda de iulie, luandu-si la revedere de la prieteni, Mihai isi face cruce, incaleca saua motocicletei sale pe nume Doyle si pleaca in calatorie: din Romania pana in Ulan Bator, si inapoi. El, care nu s-a considerat niciodata un mare motociclist, el, care cade ca musca-n curba fara sa stie ce l-a lovit, caruia ii e frica de viteza, nu stie sa puna genunchiul jos sau sa polizeze scaritele, care face cu placere un ocol de o suta de kilometri ca sa evite cinci kilometri de nisip, tocmai el va parcurge 26 de mii de kilometri in patru luni, traversand 14 tari.  


Bogdan Ilie-Micu a avut indrazneata idee de a reface calatoria cu Doyle, folosind cele 800 de fotografii realizate de Mihai pe parcursul drumului prin Ucraina, Rusia, Mongolia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbaijan, Georgia, Armenia, Turcia, Bulgaria si inapoi in Romania.

Regia: Bogdan Ilie-Micu
Scenariu si fotografii: Mihai Barbu
Productie si montaj: Bogdan Ilie-Micu
Narator: Ionut Kivu
Director de imagine: Adrian Grigorescu
Compozitor: Bogdan Diaconeasa
Durata: 172 min.

Accesul publicului la Un gand, un vis, Doyle…si-un pix este liber, in limita locurilor disponibile.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.