Un tablou de Pablo Picasso, vândut la licitatie cu 41,5 milioane de dolari
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-tablou-de-pablo-picasso-vandut-la-licitatie-cu-415-milioane-de-dolari/

Tabloul „Nature morte aux tulipes”, de Pablo Picasso, a fost vândut cu 41,5 milioane de dolari, joi seară, la o licitaţie organizată de casa Sotheby’s la New York.   Realizat în 1932, în perioada de maturitate a artistului, tabloul, care o prezintă pe tânăra amantă şi muză a lui Picasso Marie-Thérèse Walter, a fost starul […]

Un articol de Andrada Văsii|10 noiembrie 2012

Tabloul „Nature morte aux tulipes”, de Pablo Picasso, a fost vândut cu 41,5 milioane de dolari, joi seară, la o licitaţie organizată de casa Sotheby’s la New York.

 

Realizat în 1932, în perioada de maturitate a artistului, tabloul, care o prezintă pe tânăra amantă şi muză a lui Picasso Marie-Thérèse Walter, a fost starul licitaţiei de artă impresionistă şi modernă organizată de casa Sotheby’s. Opera era estimată la un preţ cuprins între 35 milioane de dolari şi 50 milioane de dolari, informează lefigaro.fr.

Pentru celelalte lucrări, casa Sotheby’s nu a obţinut însă succesul scontat: 30% dintre operele scoase la licitaţie nu şi-au găsit cumpărători, iar suma totală obţinută – 163 de milioane de dolari – nu a egalat estimările iniţiale ale specialiştilor, cuprinse între 169 milioane de dolari şi 245 milioane de dolari.

O altă pânză a maestrului spaniol, „Femme à la fenêtre”, ce o prezintă tot pe Marie-Thérèse Walter, a fost adjudecată cu 17,2 milioane de dolari. Tabloul bucolic „Champs de blé”, de Claude Monet, a fost cumpărat pentru 12,1 milioane de dolari. O pictură a compatriotului său Paul Cézanne, „Femme nue debout”, a fost achiziţionată cu 5,3 milioane de dolari.

Printre operele rămase nevândute figurează două picturi de Picasso – „Plant de tomate” (estimată între 10 milioane de dolari şi 15 milioane de dolari) şi „Femme à la robe verte” (estimată între 6 milioane de dolari şi 8 milioane de dolari) -, dar şi o pânză de Cézanne – „La femme à l’hermine”.

Miercuri, casa rivală Christie’s a vândut, tot la New York, un tablou cu nuferi de Monet pentru 43,8 milioane de dolari, o pânză de Vasili Kadinsky pentru preţul record de 23 milioane de dolari, dar şi sculptura „Une Muse” („O muză”) de Constantin Brâncuşi, care a fost achiziţionată cu 12,4 milioane de dolari.

Săptămâna viitoare, atât casa Sotheby’s, cât şi casa Christie’s vor organiza licitaţii de artă contemporană.

 

 

Sursa: Mediafax

10
/06
/17

"Sunt mai iubit în lumea întreagă decât în Franţa. Este adevărat. În Franţa, întotdeauna am deranjat", a spus Alain Delon într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, unde primeşte Premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

10
/06
/17

Cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a debutat în forță azi, cu expoziții, ateliere pentru actori și dansatori, seminarii și conferințe. Astfel, Facultatea de Litere şi Arte, Teatrul Gong, Primăria Municipului Sibiu, Hotelul Împăratul Romanilor, Muzeul de Artă Contemporană, Casa de Cultură a Studenților și Librăria Habitus au găzduit lucrări de artă decorativă, pictură și fotografie, iar Dorte Lena Eilers - editor al revistei „Theater der Zeit” - s-a aflat în dialog cu Octavian Saiu.

09
/06
/17

„Mă simt jenată când aud laude”, spune actriţa Tora Vasilescu într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, realizat la Cluj-Napoca. Ea va primi Premiul de Excelenţă al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), la Gala de închidere care va avea loc sâmbătă seară.

09
/06
/17

Teatrul Metropolis prezintă în luna iunie spectacolul „Secretul doctorului Honigberger” după Mircea Eliade, în regia lui Dragoș Galgoțiu, spectacol ce va face parte din seria teatrală „Misterele Bucureștiului”. Premiera spectacolului va avea loc miercuri 14 iunie 2017,de la ora 19:00.

09
/06
/17

Renumitul regizor, scenarist și producător austriac Ulrich Seidlvine la TIFFcu cel mai nou film al său.Safari va fi proiectat în prezența sa sâmbătă, pe 10 iunie, de la ora 20:30, la Cinema Florin Piersic, și va fi urmat de o discuție despre film.

09
/06
/17

Premieră absolută în România: Marilyn Mazur, Branford Marsalis, Kurt Elling și Stanley Jordan cântă în iulie la Bucharest Jazz Festival. Bucharest Jazz Festival revine între 5 și 9 iulie cu o nouă serie de concerte live în Piața George Enescu. Cele mai originale și creative nume ale jazzului internațional și autohton provoacă publicul bucureștean să descopere universalitatea jazzului.

09
/06
/17

De Staat este o trupă olandeză de rock alternativ, ce a debutat în 2009 cu albumul „Wait for Evolution” și, la scurt timp după aceea, a fost prezentă pe toate scenele importante din Olanda și la festivaluri precum Lowlands și Pinkpop, iar la nivel internațional, la festivalurile Sziget și Glastonbury. În 2013 au lansat albumul „I_CON”, care a primit premiul Edison, cel mai prestigios premiu în materie de muzică din Olanda.

09
/06
/17

CINEPUB prezintă la TIFF Proiecția Specială Să mori rănit din dragoste de viață (regia: Mircea Veroiu), oferă Premiul Publicului în cadrul Zilelor Filmului Românesc și sprijină secțiunea Umbre-Scurtmetraje (Shadows Shorts) prin conceptul creativ al campaniei de promovare si producerea video-ului de promovare.

08
/06
/17

“Karamazovii” de Horia Lovinescu și Dan Micu, în regia Nonei Ciobanu, adaptare a romanului “Frații Karamazovi” de F.M. Dostoievski este cea de-a cincea premieră propusă de Teatrul Mic în această stagiune, după poemul teatral rock, ”Deșteptarea Primăverii” de Frank Wedekind, în regia lui Vlad Cristache și pe muzica live a trupei FiRMA; ”Rendez-vous pe Lună” de Alexandr Galin, în regia lui Gelu Colceag; “Familia Fără Zahăr”, în regia lui Radu Apostol, coproducție cu Centrul de Teatru Educațional Replika și ”Singularity”, coproducție cu Teatrul de Artă București, în regia Marianei Cămarășan.

08
/06
/17

Între 20-27 mai, Buzăul a devenit scena Festivalului ”Buzău Iubește Teatrul”, un ”nou festival vechi” împrospătat cu un nume și un concept de organizare nou. Spectacole dintre cele mai noi și apreciate din București, dar și două spectacole din Piatra Neamț și Suceava, o secțiune pentru studenți și alta pentru copii, spectacole de stradă și conferințe. L-am prins pe foarte activul director Adrian Găzdaru în mijlocul festivalului și l-am rugat să-și tragă puțin sufletul și să ne povestească despre FBIT.