Urzeala textului – un workshop pentru o poveste de succes, la Godot Cafe-Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/urzeala-textului-un-workshop-pentru-o-poveste-de-succes-la-godot-cafe-teatru/

În spatele fiecărui eveniment important se află un scenariu de succes. Te-ai gândit care e legătura dintre teatru şi o emisiune TV, un clip, o campanie publicitară sau un eveniment “unicat”? Câteva structuri dramatice bine gândite.

Un articol de Petre Ivan|9 mai 2014

Dacă vrei să ştii mai multe vino la cele 8 întâlniri cu lect. univ. dr. Ana-Maria Nistor. După workshop s-ar putea să te apuci de altceva sau, cine știe?, poți fi viitorul dramaturg montat la Godot Cafe-Teatru.

URZEALA TEXTULUIDespre ce e vorba?

Se strâng câțiva oameni (nu mulți) și fac, desfac, analizează și inventează povești.

Ce se întâmplă, de fapt?

La finalul workshopului cursanții și profesorul se luminează: Aha!, Asta era!, Evrika! etc. sau, cel puțin, vor rosti mult mai pătrunși cuvinte precum tensiune, climax, protagonist, aristotelic, hazard, final deschis, indicație de cod…

Cum, când și unde?

La o cafea. În jurul unor foi de hârtie, în general gândind și dezbătând chestiunea în cauză. Toate acestea, în perioada 25 mai – 1 iulie, la Godot Cafe-Teatru, după un orar flexibil, stabilit de comun acord cu participanții.

Înscrierile se fac în perioada 8 – 18 mai, la adresa [email protected].

 

Preț: 600 lei. Pentru studenții și absolvenții de teatru se fac reduceri de 25%.

Numărul locurilor este limitat și chiar dacă afirmația pare o șmecherie de marketing, e pe bune!

Ana-Maria Nistor

Ana-Maria Nistor

Ana-Maria Nistor este lect.univ.dr. la Facultatea de Teatru din cadrul UNATC „I.L. Caragiale” București, unde predă Istoria teatrului universal, Teatru contemporan și Analiza textului dramatic.

Este critic de teatru, scenarist și autor a trei cărți: despre public și receptare – Teatrokratia, al volumului Cele mai frumoase 100 de piese de teatru – o incursiune în dramaturgia universală și al recentei Piața Teatrului – scena interbelică văzută de scriitori.

Colaborează cu ziare și reviste importante, a fost redactor șef adj. la TimeOut București, scrie scenarii TV și dramatizări. Printre alte distincții, a primit Premiul Studenților ANOSR – Profesor Bologna – Marii profesori care ne inspiră.

Contact: [email protected] | www.facebook.com/urzealatextului

Foto cu Urzeala textului  – Godot Cafe-Teatru

24
/11
/15

Marți, 24 noiembrie, ora 19:00, la Palatul Bragadiru, va putea fi auzit în premieră sunetul unic al Violei organista. Un instrument aproape fantastic, extrem de inedit, existența lui fiind, în sine, un act artistic. Recuperat din schițele lui Leonardo da Vinci, instrumentul a fost salvat de la condiția de proiecție teoretică și adus la cea de realitate „consumabilă”.

24
/11
/15

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi organizează la Muzeul „Vasile Pogor”, în perioada 25 noiembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, expoziţia memorială „Uliţa Teodorenilor”, dedicată celor doi fraţi, Ionel şi Alexandru Oswald Teodoreanu (Păstorel).

24
/11
/15

Redis Consult SRL în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, a organizat Luni, 23 noiembrie 2015, începând cu orele 11.00, la sediul Structurii de economie sociala- Valoris CAD SRL, str Apulum nr 1, Brasov, o conferinţă de presă pentru diseminarea informatiilor cu privire la activitatile desfasurate pana acum în cadrul proiectului „VALORificarea oportunităţilor de insertie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Intreprinderi Sociale VALORIS”(ID:144616)

23
/11
/15

Cea de-a şasea ediţie a Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) este una itinerantă şi va debuta duminică, la Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19.00, cu proiecţia a şase scurtmetraje care au ca temă criza refugiaţilor.

23
/11
/15

Vineri, 27 noiembrie (19.00), Orchestra Națională Radio prezintă Concertul dedicat Zilei Naționale a României, eveniment ce va reuni pe scenă patru artiști români sau născuți în România, care se bucură de o frumoasă carieră atât în țară, cât și în străinătate. Printre aceştia se vor număra dirijorul NICOLAE MOLDOVEANU, violonistul RAFAEL BUTARU, pianista REBECA OMORDIA şi violoncelistul RĂZVAN SUMA.

23
/11
/15

"Labyrinthus" a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children's Film Association (ECFA) a revenit producției "Păsări călătoare", iar o mențiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — "Curcubeul".

22
/11
/15

“Indianul vrea în Bronx”, de Israel Horovitz, în regia Iarinei Demian. L-am văzut duminică, în noapte, pe Batiștei, la ARCUB, la jumătatea lui noiembrie, acum, după cele două Apocalipse care ne-au traversat timpul - din fosta fabrică “Pionierul” din București până pe Bulevardul Voltaire din Paris.

21
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Regizat de Steven Spielberg, „Bridge of Spies” („Podul spionilor”) este un thriller „old school” cu spioni, care omagiază discret un anume cinema clasic american, oferind în acelaşi timp suspans pe un fond istoric.

21
/11
/15

Colegul nostru Andrei Crăciun lansează astăzi, de la ora 18.30, la Târgul de Carte „Gaudeamus” , la standul Herg Benet, volumul de versuri „Poezii pentru acea necunosсută”. Cartea costă cincisprezece lei.