Vasile Ernu vine la „Povești din cartier. Întâlniri cu autori și vecinii lor”
https://www.ziarulmetropolis.ro/vasile-ernu-vine-la-povesti-din-cartier-intalniri-cu-autori-si-vecinii-lor/

Miercuri, 4 noiembrie, ora 18.00, la sediul Bibliotecii Nichita Stănescu, vine scriitorul Vasile Ernu: „Faptul că acum am onoarea de a prezenta cărţile mele în biblioteca «din cartier» mă face să retrăiesc acele clipe magice ale copilăriei. Voi fi fericit…”

Un articol de Liliana Matei|3 noiembrie 2015

După o primă ediție reușită în luna octombrie, este rîndul Cartierului Crângaşi să îşi invite cititorii la o întîlnire cu un scriitor din zonă: miercuri, 4 noiembrie, ora 18.00, la sediul Bibliotecii Nichita Stănescu, Vasile Ernu vine la întâlnirea cu publicul cititor.

„Bibilioteca a fost şi rămâne pentru mine unul dinte cele mai fascinante locuri. Aici am învăţat să citesc, să caut, să explorez minunata lume a cărţilor. Bibliotecarele copilăriei mele au fost primele zâne din poveşti. Le adoram. Faptul că acum am onoarea de a prezenta cărţile mele în biblioteca «din cartier» mă face să retrăiesc acele clipe magice ale copilăriei. Voi fi fericit…”, a declarant Vasile Ernu.

Evenimentul, realizat în colaborare cu Biblioteca Metropolitană, marchează împlinirea celor 65 de ani de la fondarea Companiei de Librării București, cel mai vechi lanț de distribuție din România.

Adresa  Bibliotecii Nichita Stănescu:  Calea Crângaşi 19, Bl 11 B,

Vasile Ernu este scriitor și eseist, una dintre cele mai active voci ale spațiului civic românesc. A debutat cu volumul Născut în URSS (Polirom, 2006, 2007, 2010, 2013), tradus în rusă, bulgară, spaniolă, italiană, maghiară și poloneză. A mai publicat: Ultimii eretici ai Imperiului (2009, Polirom), Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc (împreună cu Bogdan-Alexandru Stănescu, 2010, Polirom); Intelighentia rusă azi (2012, Cartier); Sînt un om de stânga (2013, Cartier) și Sectanții, primul volum din „Trilogia marginalilor” (Polirom, 2015). Mai multe detalii pe www.ernu.ro si www.nascutinurss.ro.

Proiectul „Poveşti din cartier. Întâlniri cu autori şi vecinii lor” constă într-o serie de întâlniri care vor avea loc lunar, în diferite cartiere bucureştene  şi vor reuni autori şi cititori care locuiesc în acea zonă. Gazda evenimentelor va fi de fiecare dată una din filialele Bibliotecii Metropolitane. O iniţiativă insolită şi un gest de prietenie între reprezentanţi ai „trei bresle ale cărţii”: librari, bibliotecari şi creatori de carte.

Compania de Librării București (CLB) reprezintă cea mai importantă rețea de librării fondată înainte de ’89, care a supraviețuit cu succes după Revoluție: în prezent, Compania de Librării București (CLB) numără 46 de spații comerciale, răspândite unitar în toate cele 6 sectoare ale capitalei.

Citiţi şi:
09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

07
/10
/23

Romanul „Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, antologia de proză scurtă „Kiwi, 2023. Trecuturi”, coordonată de Marius Chivu, și cartea pentru copii ,,Mai isteț decât regele” de George Shannon sunt propunerile noastre de lectură pentru mijlocul toamnei.

06
/10
/23

În imprintul Armada de la Nemira, prezent de cinci ani pe piața de profil, sunt publicate cărțile celor mai importanți autori de SF, Fantasy & thriller din lume: George R. R. Martin, Stephen King, Frank Herbert, Ursula K. LeGuin.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.