Vasile Ernu vine la „Povești din cartier. Întâlniri cu autori și vecinii lor”
https://www.ziarulmetropolis.ro/vasile-ernu-vine-la-povesti-din-cartier-intalniri-cu-autori-si-vecinii-lor/

Miercuri, 4 noiembrie, ora 18.00, la sediul Bibliotecii Nichita Stănescu, vine scriitorul Vasile Ernu: „Faptul că acum am onoarea de a prezenta cărţile mele în biblioteca «din cartier» mă face să retrăiesc acele clipe magice ale copilăriei. Voi fi fericit…”

Un articol de Liliana Matei|3 noiembrie 2015

După o primă ediție reușită în luna octombrie, este rîndul Cartierului Crângaşi să îşi invite cititorii la o întîlnire cu un scriitor din zonă: miercuri, 4 noiembrie, ora 18.00, la sediul Bibliotecii Nichita Stănescu, Vasile Ernu vine la întâlnirea cu publicul cititor.

„Bibilioteca a fost şi rămâne pentru mine unul dinte cele mai fascinante locuri. Aici am învăţat să citesc, să caut, să explorez minunata lume a cărţilor. Bibliotecarele copilăriei mele au fost primele zâne din poveşti. Le adoram. Faptul că acum am onoarea de a prezenta cărţile mele în biblioteca «din cartier» mă face să retrăiesc acele clipe magice ale copilăriei. Voi fi fericit…”, a declarant Vasile Ernu.

Evenimentul, realizat în colaborare cu Biblioteca Metropolitană, marchează împlinirea celor 65 de ani de la fondarea Companiei de Librării București, cel mai vechi lanț de distribuție din România.

Adresa  Bibliotecii Nichita Stănescu:  Calea Crângaşi 19, Bl 11 B,

Vasile Ernu este scriitor și eseist, una dintre cele mai active voci ale spațiului civic românesc. A debutat cu volumul Născut în URSS (Polirom, 2006, 2007, 2010, 2013), tradus în rusă, bulgară, spaniolă, italiană, maghiară și poloneză. A mai publicat: Ultimii eretici ai Imperiului (2009, Polirom), Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc (împreună cu Bogdan-Alexandru Stănescu, 2010, Polirom); Intelighentia rusă azi (2012, Cartier); Sînt un om de stânga (2013, Cartier) și Sectanții, primul volum din „Trilogia marginalilor” (Polirom, 2015). Mai multe detalii pe www.ernu.ro si www.nascutinurss.ro.

Proiectul „Poveşti din cartier. Întâlniri cu autori şi vecinii lor” constă într-o serie de întâlniri care vor avea loc lunar, în diferite cartiere bucureştene  şi vor reuni autori şi cititori care locuiesc în acea zonă. Gazda evenimentelor va fi de fiecare dată una din filialele Bibliotecii Metropolitane. O iniţiativă insolită şi un gest de prietenie între reprezentanţi ai „trei bresle ale cărţii”: librari, bibliotecari şi creatori de carte.

Compania de Librării București (CLB) reprezintă cea mai importantă rețea de librării fondată înainte de ’89, care a supraviețuit cu succes după Revoluție: în prezent, Compania de Librării București (CLB) numără 46 de spații comerciale, răspândite unitar în toate cele 6 sectoare ale capitalei.

Citiţi şi:
30
/07
/23

Asociația One World Romania şi centrul Mediawise Society duc educaţia media şi filmul documenar în mai multe biblioteci din România, activându-le ca hub-uri culturale și semnalând utilitatea lor ca noduri accesibile ale cunoașterii.

11
/07
/23

Vă propunem o listă cu recomandări de lectură pentru toate vârstele, în care veți regăsi cinci destinații pline de farmec pentru cea mai călduroasă lună din an.

05
/07
/23

Miercuri, 5 iulie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), va avea loc o dezbatere pornind de la volumul „Epoca liderului cu mână de fier” de Gideon Rachman, câştigător al Premiului Orwell pentru scrieri politice. Volumul este publicat de curând, la Editura Polirom (traducere din limba engleză de Dan Bălănescu).

30
/06
/23

Un deceniu tumultuos, în care iubirile se trăiesc alert, iar amenințările nu întârzie să apară pe bătrânul continent – de la criza economică, la venirea la putere a naziștilor în Germania –, surprins într-o captivantă carte de nonficțiune.

12
/06
/23

Cel de-al doilea volum publicat la Editura Humanitas de cercetătorul în neuroștiințe Alexandru Babeș, "Durerea. Istoria conviețuirii cu un vechi dușman", va fi punctul de plecare al unei discuții despre fețele durerii, influența ei în domenii vaste ale vieții și mecanismele de cunoaștere pe care le-am creat de-a lungul secolelor pentru a scăpa de sub controlul ei.

06
/06
/23

„Quilt”, cea mai nouă carte a scriitoarei Veronica D. Niculescu, din care vă oferim un fragment, a fost lansată pe 27 mai la Salonul Internaţional de Carte Bookfest și se află pe lista celor mai vândute titluri ale Editurii Polirom la această ediție a târgului.

05
/06
/23

„Gala și Dalí” de Sylvia Frank și „Fetița strigă-n pahar” de Nora Iuga sunt două dintre noutățile literare pe care le regăsim în iunie la Editura Nemira și pe care vi le recomandăm pentru lecturile din această vară.