VIDEO Anatoli Iksanov, directorul Teatrului Balşoi, a fost concediat
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-anatoli-iksanov-directorul-teatrului-balsoi-a-fost-concediat/

Anatoli Iksanov, directorul Teatrului Balşoi, a fost concediat, a anunţat marţi ministrul rus al Culturii, Vladimir Medinski, care consideră această decizie drept o măsură luată pentru a readuce calmul în cel mai prestigios teatru al Rusiei.

Un articol de Andrada Văsii|9 iulie 2013

Anatoli Iksanov, directorul Teatrului Balşoi, a fost concediat, a anunţat marţi ministrul rus al Culturii, Vladimir Medinski, care consideră această decizie drept o măsură luată pentru a readuce calmul în cel mai prestigios teatru al Rusiei, aflat în centrul unor scandaluri de la începutul anului.

Anatoli Iksanov a fost înlocuit de Vladimir Urin, care era directorul Teatrului Stanislavski şi Nemirovich-Danchenko, o altă scenă prestigioasă din Moscova, informează AFP.

Contractul lui Iksanov, care se afla la conducerea Teatrului Balşoi din anul 2000, urma să se încheie în octombrie 2014, potrivit agenţiilor de presă ruse.

Un lanț de incidente

Ministrul Culturii a subliniat faptul că această decizie a fost luată din cauza „situaţiei dificile” în care se află teatrul moscovit după agresiunea cu acid comisă asupra directorului artistic al instituţiei, Serghei Filin, în luna ianuarie.

Atacat pe 17 ianuarie de un bărbat care l-a stropit pe faţă cu acid, la parterul imobilului în care locuia, la Moscova, Serghei Filin a suferit arsuri grave la nivelul feţei şi al ochilor.

După ce a suportat o grefă de piele şi mai multe intervenţii chirurgicale la ochi în Rusia, el îşi continuă tratamentele în Germania, însă acestea nu l-au ajutat deocamdată să îşi recapete vederea.

O lume a rivalităților

Acea agresiune a declanşat un scandal fără precedent care a scos la lumină rivalităţile feroce şi puternicele conflicte interne existente în această instituţie renumită pe plan mondial.

În iunie, Teatrul Balşoi a anunţat că s-a despărţit de balerinul vedetă Nikolay Tsiskaridze, aflat în conflict deschis cu Anatoli Iksanov şi un mare rival al lui Serghei Filin.

Foto credit: Teatrul Balșoi

23
/11
/17

Vineri, 24 noiembrie și sâmbătă, 25 noiembrie 2017, de la ora 19.00, la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, va avea loc premiera spectacolului „Soțul tău rămâne-al meu”, adaptare scenică după textul “Nu-nțeleg ce se-ntâmplă” de Mihai Ignat.

22
/11
/17

Târgul de Carte Gaudeamus 2017 se află în plină desfășurare la Pavilionul Central de la Romexpo, până duminică, 26 noiembrie. Din sutele de cărți expuse – și unele reduse – am ales zece pe care merită să le luați acasă. Într-un peisaj editorial mai degrabă sărac, zece volume care vă vor face iarna mai frumoasă…

22
/11
/17

Cartea „Sub semnul lui Dylan” (traducere din limba spaniolă și note de Adina-Ioana T. Vladu) a fost publicată la Editura Allfa, în colecția „Pe Strada Ficțiunii”, în anul 2015.

22
/11
/17

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 18.00, la librăria Humanitas Cișmigiu va avea loc o întâlnire deschisă cu actorul și profesorul Miklós Bács, cu tema „Este actoria o artă?”, în cadrul Întâlnirilor Yorick.

22
/11
/17

Peste 1000 de titluri, 80 de cărți-eveniment, aproape 30 de lansări de carte și audiobook, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari, politologi, fotografi și jurnaliști celebri

22
/11
/17

Matei Vișniec este în prezent cel mai jucat dramaturg român atât în țară cât și în străinătate. În cadrul Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ”ImPuls”, ediția a 13-a, Vișniec este prezent cu două piese, ambele fiind producții ale Teatrului de Animație Țăndărică.

22
/11
/17

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale“ împreună cu Teatrul Tineretului Metropolis din București organizează cea de-a V-a ediție a Audiției Naționale. Concursul este deschis tinerilor actori, absolvenților și studenților facultăților de teatru din țară.  Evenimentul este organizat de către UNATC „I.L.Caragiale” București cu sprijinul Teatrului Metropolis din București.

22
/11
/17

Faceți loc în trending! Din 14 decembrie, CASTiNG, cel mai așteptat serial online de comedie, ajunge pe YouTube. Olimpia Melinte, Andreea Șovan, Ana Udroiu și Romina Sehlanec intră în pielea personajelor imaginate de ele, într-o producție independentă semnată de DIUD și distribuită gratuit, pe parcursul a 8 săptămâni, pe canalul casting.series.

21
/11
/17

Pe 30 noiembrie, la ora 16:00, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), va deschide Târgul 'Poveste de Crăciun' în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, unde îi așteaptă cu o mulțime de activități și surprize de sezon pe cei mici împreună cu familiile lor. Tot aici se va deschide și Patinoarul Copiilor, cel mai mare de acest fel din București dedicat exclusiv celor mici, care va funcționa pe toată durata iernii și va fi animat de mini-spectacole pe gheață cu personajele îndrăgite ale Operei Comice pentru Copii.

21
/11
/17

Institutul Cultural Român și Centrul Național al Cărții, în colaborare cu Ambasada României în Statele Unite Mexicane, organizează a doua participare consecutivă cu stand național la Târgul Internațional de Carte de la Guadalajara, Mexic (25 noiembrie – 3 decembrie). Anul acesta, literatura română va fi reprezentată de două voci proeminente ale prozei și poeziei: Mircea Cărtărescu și Ana Blandiana.

21
/11
/17

Teatrul Naţional I. L. Caragiale din Bucureşti anunţă premiera cu piesa Regele moare de Eugène Ionesco, un spectacol cu mari actori, o piesă de referinţă a literaturii contemporane, adusă în scenă de un tandem regizoral îndrăgit, tinerii Andrei şi Andreea Grosu, fondatorii Unteatru, cel devenit un teatru dintre cele mai apreciate.

21
/11
/17

CRONICĂ DE FILM Foarte puţine filme din acest an au energia pe care o degajă „120 de bătăi pe minut” („120 battements par minute”), al treilea lungmetraj al regizorului francez Robin Campillo, laureat cu Grand Prix şi Premiul Criticii (FIPRESCI) la Festivalul de la Cannes.

20
/11
/17

Teatrul EXCELSIOR ii invita pe iubitorii teatrului, joi, 23 noiembrie 2017, de la ora 19:00, la evenimentul de inaugurare a Sălii Ion Lucian, situată în strada Academiei, nr. 28-30. Acesta va fi urmat de o reprezentație specială a spectacolului Cocoșelul neascultător, cel mai longeviv titlu din repertoriul teatrului care poartă semnătura auctorială și regizorală a maestrului Ion Lucian.

20
/11
/17

După un memorabil concert susținut recent cu Orchestra Națională Radio, violonistul Alexandru Tomescu revine pe scena Sălii Radio miercuri, 22 noiembrie, de la ora 19.00, într-un recital alături de pianista Sînziana Mircea!