VIDEO Mircea Albulescu neagă zvonurile că s-ar retrage şi spune că va juca toată viaţa
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-mircea-albulescu-neaga-zvonurile-ca-s-ar-retrage-si-spune-ca-va-juca-toata-viata/

Actorul Mircea Albulescu neagă zvonurile potrivit cărora ar fi decis să se retragă din activitatea artistică şi a declarat că va juca atât timp cât va trăi.

Un articol de Corina Vladov|14 iunie 2013

Actorul Mircea Albulescu neagă zvonurile potrivit cărora ar fi decis să se retragă din activitatea artistică şi a declarat că va juca atât timp cât va trăi.

„Dacă mă retrăgeam, eram mort pe năsălie şi mă înmormântau“, a declarat actorul pentru Mediafax, amuzat de acest zvon, apărut în presă.

Unul dintre cele mai recente proiecte ale lui Mircea Albulescu este spectacolul „Bădăranii“, în regia lui Dan Tudor, după un text de Carlo Goldoni, jucat la Teatrul Metropolis din Bucureşti. Din distribuţia spectacolului „Bădăranii“ mai fac parte Costel Constantin, Gheorghe Visu, Eusebiu Ştefănescu, Adriana Trandafir, Cecilia Bârboră, Gabriela Popescu, Miriam Rizea, Adrian Anghel, Sergiu Fleşner, Alexandru Stanciu, Horia Muntean, Walid Ellenthey, Dan Apavaloaiei.

Spectacolul se joacă pe 19 şi pe 22 iunie, la Teatrul Metropolis.

Citiţi şi: Foto/Video EXCLUSIV Mari actori în „Bădăranii“, la Teatrul Metropolis

Scenografia este semnată de Corina Grămoşteanu, muzica originală, de Vlaicu Golcea, iar mişcarea scenică, de Florin Fieroiu.

Peste 70 de roluri în film

Maestru al scenei şi al filmului românesc, Mircea Albulescu, pe numele său real Iorgu Constantin V. Albulescu, s-a născut pe 4 octombrie 1934, la Bucureşti. Absolvent al Şcolii Medii Tehnice de Arhitectură, devine în 1952 „conductor-arhitect”. Debutează ca artist amator în echipa de teatru la Ateneul Popular „Ana Ipătescu”, iar în 1950 este angajat la Teatrul Naţional, ca „artist corp ansamblu” (figuraţie). În 1952 devine student al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, la clasa Aurei Buzescu.

Mircea Albulescu a avut o prodigioasă activitate ca actor, între anii 1956 – 1998, la Teatrul Municipal din Bucureşti, Teatrul de Comedie din Bucureşti şi Teatrul Naţional din Bucureşti. În film, Mircea Albulescu a interpretat peste 70 de roluri, conferind personajelor sale o amprentă personală. Actorul este membru al Uniunii Ziariştilor şi a colaborat mulţi ani cu reviste dedicate teatrului şi cinematografiei, dar şi cu alte publicaţii. Mircea Albulescu este şi autor de versuri şi proză scurtă.

Foto: Petrică Tănase

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.