VIDEO Noul film al lui Robert Redford, „The Company You Keep”, va închide Cinepolitica
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-noul-film-al-lui-robert-redford-the-company-you-keep-va-inchide-cinepolitica/

Thriller-ul politic ,, The Company you keep” regizat de către Robert Redford va putea fi vizionat, în premieră în România, pe 7 aprilie, în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Fim Cinepolitica.

Un articol de Andrada Văsii|13 martie 2013

Thriller-ul politic „The Company You Keep”, în regia lui Robert Redford, va putea fi văzut în premieră în România, într-o proiecție unică, în închiderea celei de-a doua ediții a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica, pe 7 aprilie, la Cinema Studio. Lansat la Veneția, anul trecut, filmul va ajunge în cinematografele din Statele Unite pe 5 aprilie, cu două zile înainte de premiera românească la Cinepolitica.

Primit cu entuziasm la Festivalul de la Veneția și mai apoi la cel de la Toronto, „The Company You Keep” îl readuce pe Robert Redford, la 76 de ani, în dublă ipostază, de actor și regizor, la cinci ani după „Lions for Lambs” (2007). Redford, care deține rolul principal, și-a asigurat o distribuție selectă, cu nume ca Shia LaBeouf, Julie Christie, Susan Sarandon, Nick Nolte, Brendan Gleeson, Anna Kendrick, Stanley Tucci, Sam Elliott, Terrence Howard, Richard Jenkins și Chris Cooper.

În „The Company You Keep”, o adaptare după un roman de Neil Gordon, Robert Redford joacă rolul unui avocat văduv, tată al unei fetițe, a cărui viață e complet dată peste cap atunci când adevărata lui identitate e dezvăluită de către un reporter (Shia LaBeouf). Cu decenii în urmă, fusese membru al The Weather Underground, o grupare radicală acuzată de incendieri și crime în timpul protestelor împotriva războiului din Vietnam. Descoperirea vine în contextul în care una dintre fostele militante, Susan Solarz (Susan Sarandon), este arestată și judecată. De teamă că va pierde tot, inclusiv pe fiica sa, acesta fuge în căutarea celui care i-ar putea curăța numele și trecutul și se întâlnește cu foștii săi camarazi din anii 70.

Robert Redford vine cu cea mai împlinită operă a sa din ultima vreme, ca actor și regizor în «The Company You Keep», un thriller intens și totuși admirabil de reținut despre un fugar forțat să iasă din ascunzătoare după 30 de ani și să-și dovedească nevinovăția. ( scria „The Hollywood Reporter la Festivalul de la Veneția)

O reflecție despre curaj și consecințele târzii ale rebeliunii, „The Company You Keep” este cel de-al nouălea film regizat de Robert Redford. În 1981, după 20 de ani de succes în lumea filmului ca actor, acesta a obținut un Oscar pentru regia peliculei de debut „Ordinary People”. A mai semnat, ca regizor, Redford „The Milagro Beanfield War” (1988), „A River Runs Through It” (1992), „Quiz Show” (1994), „The Legend of Bagger Vance” (2000) sau „The Conspirator” (2010), o dramă de epocă despre asasinarea lui Abraham Lincoln. În 2002, Academia Americană de Film i-a oferit un Oscar onorific pentru întreaga carieră. Redford este fondatorul celui mai mare festival de film independent de peste Ocean, cel de la Sundance.

Cinepolitica se va deschide pe 2 aprilie, la Cinema Studio, cu drama „Bella Addormentata”/ „Dormant Beauty”, în regia lui Marco Bellocchio.
Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, Festivalul Internațional de Film Cinepolitica (2 – 7 aprilie) este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte). Evenimentul este sprijinit de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).

28
/12
/15

Topul celor mai bune filme ale anului este împărţit în două. Un clasament include 10 lungmetraje relevante lansate în cinematografe şi prezentate în premieră în România în 2015. Iar celălalt conţine alte 10 titluri îndrăzneţe proiectate exclusiv în festivaluri din ţară.

23
/12
/15

Revista Forbes a publicat obișnuitul său top 10 al celor mai rentabile vedete de la Hollywood, care în 2015 conține pe primele cinci poziții numele a patru actrițe. Mai slab plătite decât colegii lor bărbați, actrițele se dovedesc mai rentabile pentru producătorii de film.

23
/12
/15

Un episod din serialul de desene animate rusesc "Mașa și Mișka", de mare succes în toată lumea, care povestește aventurile unei fetițe și ale unui urs, a depășit un miliard de vizionări pe YouTube. În episodul numit "Mașa-Kașa", fetița descurcăreață pregătește cașă (cereale fierte în apă sau lapte, foarte populare la micul dejun), pe care le-o oferă tuturor animalelor din pădure.

23
/12
/15

INTERVIU „Îmi plac cel mai mult genurile amestecate – dramediile”, spune actriţa Mihaela Sîrbu, cunoscută pentru roluri din filme-reper recente ale Noului Cinema Românesc, precum „Aferim!”, „Toată lumea din familia noastră” şi „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”. Un interviu special despre actoria de film.

22
/12
/15

Actorul Andi Vasluianu interpretează rolul principal în cel mai recent proiect cinematografic al Iuliei Rugină, "Breaking News", alături de o adolescentă în vârstă de 15 ani, Voica Oltean, iar filmările pentru acest lungmetraj se vor încheia la sfârşitul lunii februarie.

21
/12
/15

Șase filme propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin vor fi proiectate între 8 și 10 ianuarie 2016 la Cinema Union din București. Weekend-ul de Oscar include două dintre peliculele care au fost anunțate de curând pe lista scurtă la premiul Oscar și au șanse la o nominalizare: Mustang (Franța) și Le tout nouveau testament (Belgia). Celelalte filme din program: Aferim!, The Assassin, Rams și Arabian Nights.

21
/12
/15

Anul 2015 a fost unul destul de bun pentru cinematografia română, după un dezastruos 2014: peste 20 de lungmetraje de ficţiune şi documentare, dintre care multe debuturi, lansate în cinematografe sau exclusiv la HBO, prezenţe în festivaluri importante şi câteva premii.

21
/12
/15

Actrița Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia. După peste 55 de ani de carieră, dedicaţi teatrului şi filmului românesc, Teatrul de Comedie a realizat o expoziție de fotografie care rememorează unele dintre cele mai frumoase roluri ale ei pe scena acestui teatru.

17
/12
/15

Cultura română rămâne mai săracă la finalul acestui an, după ce regizoarea și scenarista Malvina Urșianu, actorii Eusebiu Ștefănescu şi George Motoi, compozitorul Marcel Dragomir, traducătoarea Antoaneta Ralian sau scriitorul și dramaturgul Valentin Nicolau ne-au părăsit în 2015.