VIDEO Proiecție specială „Domestic” la NCRR, în prezența echipei filmului
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-proiectie-speciala-domestic-la-ncrr-in-prezenta-echipei-filmului/

Echipa filmului „Domestic” se va întâlni cu spectatorii din Bucureşti miercuri, 10 aprilie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din cadrul Muzeului Naţional al Țăranului Român, după proiecţia programată la ora 21.15.

Un articol de Andrada Văsii|10 aprilie 2013

Echipa filmului „Domestic” se va întâlni cu spectatorii din București miercuri, 10 aprilie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român, după proiecția programată la ora 21.15.

Regizorul Adrian Sitaru, producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan și actorii Clara Vodă, Ioana Flora și Gheorghe Ifrim vor povesti întâmplări din culisele aceste producții în care s-au întâlnit actori cu experiență, copii și cinci personaje necuvântătoare: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel.

9000 de spectatori

Amuzantă și pe alocuri crudă, comedia „Domestic” a fost savurată de aproape 9000 de spectatori și continuă să ruleze până joi, inclusiv, în cinematografele din București (Grand Cinema Digiplex, Cinema City AFI, Cinema City Sun Plaza, The Light Cinema, NCRR, Elvira Popescu, Union, Cinema Patria Caffe 3D), Arad (Cinema City Atrium), Cluj (Cinema City), Ploiești (Cinema City), Oradea (Cinema Cortina), Vaslui (EuroCinema Silver Mall).

Pe 11 aprilie, „Domestic” va avea două proiecții speciale la Suceava, la Auditoriumul „Joseph Smith” din cadrul Universității „Ștefan cel Mare”, de la 18.00 și 20.00. În aceeași sală, va rula și pe 12 și 13 aprilie. Începând de joi, filmul va fi proiectat și la Cinema Unirea din Botoșani, iar de vineri, 12 aprilie, și la Cityplex Brașov și Constanța.

În premieră și în afara țării

În premieră, filmul „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, poate fi văzut și de spectatorii din afara țării, în FullHD, simultan cu lansarea în cinematografele din România, pe www.webkino.ro.  Costul unui „bilet” electronic, cu toate taxele incluse, este de 5 dolari. Plata poate fi efectuată cu cardul sau prin serviciul PayPal. Sistemul este disponibil și pe telefon mobil și tabletă, dacă posesorii au instalată aplicația Vimeo.

Cu un imaginar minunat, dar şi dureros de real, „Domestic” este povestea copiilor, adulţilor şi a animalelor care convieţuiesc sperând la o viaţă mai bună. Din distribuție fac parte Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache și Dan Hurduc (9 ani).

Adrian Sitaru a mai regizat lungmetrajele „Pescuit sportiv” (2008) şi „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), ambele premiate în numeroase festivaluri.

Info:

Informații suplimentare, un dosar de presă și orarul proiecțiilor, pe www.domesticthemovie.ro.

Fotografii și filmulețe inedite puteţi găsi pe pagina de Facebook a filmului: http://www.facebook.com/Domestic.TheMovie.

Foto credit: Cos Aelenei

28
/12
/15

Topul celor mai bune filme ale anului este împărţit în două. Un clasament include 10 lungmetraje relevante lansate în cinematografe şi prezentate în premieră în România în 2015. Iar celălalt conţine alte 10 titluri îndrăzneţe proiectate exclusiv în festivaluri din ţară.

23
/12
/15

Revista Forbes a publicat obișnuitul său top 10 al celor mai rentabile vedete de la Hollywood, care în 2015 conține pe primele cinci poziții numele a patru actrițe. Mai slab plătite decât colegii lor bărbați, actrițele se dovedesc mai rentabile pentru producătorii de film.

23
/12
/15

Un episod din serialul de desene animate rusesc "Mașa și Mișka", de mare succes în toată lumea, care povestește aventurile unei fetițe și ale unui urs, a depășit un miliard de vizionări pe YouTube. În episodul numit "Mașa-Kașa", fetița descurcăreață pregătește cașă (cereale fierte în apă sau lapte, foarte populare la micul dejun), pe care le-o oferă tuturor animalelor din pădure.

23
/12
/15

INTERVIU „Îmi plac cel mai mult genurile amestecate – dramediile”, spune actriţa Mihaela Sîrbu, cunoscută pentru roluri din filme-reper recente ale Noului Cinema Românesc, precum „Aferim!”, „Toată lumea din familia noastră” şi „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”. Un interviu special despre actoria de film.

22
/12
/15

Actorul Andi Vasluianu interpretează rolul principal în cel mai recent proiect cinematografic al Iuliei Rugină, "Breaking News", alături de o adolescentă în vârstă de 15 ani, Voica Oltean, iar filmările pentru acest lungmetraj se vor încheia la sfârşitul lunii februarie.

21
/12
/15

Șase filme propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin vor fi proiectate între 8 și 10 ianuarie 2016 la Cinema Union din București. Weekend-ul de Oscar include două dintre peliculele care au fost anunțate de curând pe lista scurtă la premiul Oscar și au șanse la o nominalizare: Mustang (Franța) și Le tout nouveau testament (Belgia). Celelalte filme din program: Aferim!, The Assassin, Rams și Arabian Nights.

21
/12
/15

Anul 2015 a fost unul destul de bun pentru cinematografia română, după un dezastruos 2014: peste 20 de lungmetraje de ficţiune şi documentare, dintre care multe debuturi, lansate în cinematografe sau exclusiv la HBO, prezenţe în festivaluri importante şi câteva premii.

21
/12
/15

Actrița Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia. După peste 55 de ani de carieră, dedicaţi teatrului şi filmului românesc, Teatrul de Comedie a realizat o expoziție de fotografie care rememorează unele dintre cele mai frumoase roluri ale ei pe scena acestui teatru.

17
/12
/15

Cultura română rămâne mai săracă la finalul acestui an, după ce regizoarea și scenarista Malvina Urșianu, actorii Eusebiu Ștefănescu şi George Motoi, compozitorul Marcel Dragomir, traducătoarea Antoaneta Ralian sau scriitorul și dramaturgul Valentin Nicolau ne-au părăsit în 2015.

17
/12
/15

Trebuie spus din start şi fără ocolişuri: noul „Star Wars”, varianta 2015, adică inevitabil 3D şi IMAX, este un triumf al genului SF. Nu doar raportat la direcţia pe care a trasat-o întreaga serie (de altfel, uşor supraevaluată), începând din 1977, ci pentru tot ceea ce înseamnă blockbuster în prezent.