Vocile orașului – Viitorul copiilor, un poroiect TNTm care atrage atenția asupra incluziunii unor grupuri vulnerabile
https://www.ziarulmetropolis.ro/vocile-orasului-viitorul-copiilor-un-poroiect-tntm-care-atrage-atentia-asupra-incluziunii-unor-grupuri-vulnerabile/

Teatrul Naţional din Timişoara vă invită duminică, 5 iunie 2022, ora 11:00, în Sala 2 a Teatrului Naţional la un dialog public privind capacitatea societăţii de a răspunde necesităţilor copiilor cu nevoi speciale şi de a-şi asuma responsabilităţi civice şi sociale pentru viitorul lor. Acest dialog public închide Atelierul Viitorul copiilor / Future of the children, proiect cuprins în traseul Vocile oraşului, parte din programul Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Un articol de Petre Ivan|31 mai 2022

Teatrul Național a deschis proiectul Vocile orașului în urmă cu trei ani, pentru a atrage atenția asupra incluziunii unor grupuri vulnerabile ale societății. În ediția 2022 – 2023 a proiectului, Teatrul Național lansează tema Viitorul copiilor, în cadrul căreia propune o atitudine pozitivă a societății față de copiii cu handicap grav.

Astfel, în perioada 30 mai – 5 iunie 2022, un grup de copii selectați de la „Centrul de zi pentru copii cu dizabilități Podul lung”, partener în această etapă a proiectului, și un grup de actori ai Teatrului Național vor căuta împreună căi de comunicare în cadrul atelierului organizat de Teatru, în coordonarea cunoscutului coregraf Florin Fieroiu și în prezența autoarei Mihaela Michailov și a regizorului austriac Simon Dworaczek, reprezentant al Schauspielhaus din Salzburg, partener al proiectului.

Menționăm că o a doua etapă a proiectului vizează montarea, în anul 2023, a unui spectacol, cu actori profesioniști, plecând de la piesa de teatru scrisă în urma experiențelor colectate de dramaturgul Mihaela Michailov, o coproducție între Teatrul Național Timișoara și Schauspielhaus Salzburg.

Vă invităm să participați la discuțiile care urmează după atelier, dialog în care sunt implicați și reprezentanți ai autorităților, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ și de ocrotire a persoanelor cu nevoi speciale etc. Dialogul va fi moderat de Ada Hausvater, managerul Teatrului Național din Timișoara și de Eszteró Emese, directoarea Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Intrarea la eveniment se face în baza confirmării. Vă rugăm să transmiteți pe e-mailul [email protected] numărul de locuri pe care doriți să îl rezervăm.

Acest eveniment reprezintă o bună oportunitate de a fi solidari cu un segment greu încercat al comunității și de a încerca să găsim împreună formule de a conștientiza nevoile unora dintre concetățenii noștri și de a deschide canale de comunicare directă între cei care pot aduce puțină speranță și ajutor lor și familiilor lor.

12
/12
/23

Rareș Beșliu anunță lansarea noului său album fotografic, intitulat „emoții”. Sunt 300 de pagini cu fotografii alese din ultimii patru ani în care fotograful de wildlife a fost unul cu natura și s-a lăsat inspirat de viața ei sălbatică.

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.