Ziua Internațională a copilului la Muzeul Național Cotroceni
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-internationala-a-copilului-la-muzeul-national-cotroceni/

Pentru a marca Ziua Internaţională a copilului, Muzeul Naţional Cotroceni îi invită pe cei mici şi pe părinţi să petreacă această sărbătoare într-un loc încărcat de istorie şi de farmec. Pe data de 1 iunie, copiii sub 14 ani vor beneficia de ACCES GRATUIT. 

Un articol de Petre Ivan|26 mai 2018

În cadrul turului clasic, copiii, însoțiți de părinți, pot vizita saloanele oficiale ale Palatului şi apartamentele familiei regale.

De asemenea, în cadrul turului expozițional pot fi admirate expoziția temporară „Aici-Acolo. Estetica eternului acum – un secol de artă românească” , expoziţia permanentă „Biserica Mănăstirii Cotroceni, Istorie, Spiritualitate şi Artă”, situată în pivnița Muzeului Naţional Cotroceni, alcătuită din piese din patrimoniul recuperat aparţinând lăcașului ctitorit de domnitorul Şerban Cantacuzino și expoziţia „Biserica Cotroceni”, aflată în curtea interioară a Palatului Cotroceni.

Programul de vizitare va fi de la ora 9:30 până la ora 16:30 (ora de intrare a ultimului grup de vizitatori).

Vizitarea Muzeului Național Cotroceni se face doar cu PROGRAMARE – telefonică la numărul  021-317.31.07 sau online, accesând pagina www.muzeulcotroceni.ro

Adulții au obligația să prezinte actul de identitate în original (C.I. sau pașaport) la intrarea în muzeu.

Foto: Ziua Internațională a copilului la Muzeul Național Cotroceni – facebook

12
/09
/22

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.

26
/08
/22

Asociația pentru cultură și arte Arbor vă invită la expoziția „Rememorarea copilăriei, mărturiile deportaților basarabeni”, care reînvie emoția unor destine tragice, mărturiile deportaților și ale victimelor regimului totalitar din stânga Prutului, în perioada sovietică. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Centrul de Excelență Institutul Pro Memoria al Universității de Stat din Moldova și Ambasada Republicii Moldova în România.

25
/08
/22

În perioada 26 - 31 august 2022, în continuarea proiectului (burn)OUT, artistele Irina Marinescu, Andreea Novac, Eza (Alina Ușurelu), psihoterapeuta Mihaela Vechiu, sociologa Fidelie Kalambayi și artista portugheză Gabriela Conçalves invită publicul la prezentarea cercetării artistice pe tema recuperării pe care au inițiat-o în cadrul proiectului Recovery (Recuperare) și la o serie de trei ateliere de creaţie rezultate în urma acestei cercetări.