Blood Ties. Clive Owen și Billy Crudup: gangsterul şi poliţistul
https://www.ziarulmetropolis.ro/blood-ties-clive-owen-si-billy-crudup-gangsterul-si-politistul/

Blood Ties / Legături de sânge, thriller-ul franco-american în regia actorului devenit recent şi regizor, Guillaume Canet (Tell No One), va avea premiera în România pe 27 iunie. Filmul spune povestea a doi fraţi din Brooklyn-ul anilor ‘70, unul ajuns gangster, celălalt poliţist.

Un articol de Liliana Matei|15 iunie 2014

Din distribuţia filmului Blood Ties fac parte Clive Owen (Children of Men, Inside Man, The Bourne Identity, King Arthur, Sin City, Closer, Derailed, Shadow Dancer, The International), Marion Cotillard (The Dark Knight Rises, Inception, Contagion, Midnight in Paris, Big Fish, La Vie en Rose), Mila Kunis (Black Swan, Ted, Oz the Great and Powerfull) şi Billy Crudup (Almost Famous, Watchmen, Big Fish).

De-asemenea, veţi mai putea recunoaşte actori precum: Zoe Saldana (Avatar, Star Trek, Piraţii din Caraibe), James Caan (The Godfather, Misery, Middle Man, Dogville, The Way of the Gun), Noah Emmerich (The Truman Show, Super 8, Little Children)

Blood Ties / Legături de sânge a participat – Out of Competition – la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2013 şi a fost proiectat anul acesta în închiderea Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (BIFF) 2014.

Blood Ties / Legături de sânge are 144 de minute, este o coproducţie Franţa-SUA şi este distribuit în România de Independenţa Film.

Blood Ties sau Doi fraţi pătaţi

Ne aflăm în New York-ul anilor ‘70. După câţiva ani de închisoare executaţi în urma unei omucideri, Chris (jucat de Clive Owen), în vârstă de 50 de ani, este eliberat pentru bună purtare. La poarta penitenciarului, Chris este aşteptat de fratele său Frank (interpretat de Billy Crudup), un poliţist cu o carieră care se anunţă strălucitoare. Chris şi Frank au fost mereu diferiţi. Însă tatăl lor, cel care i-a crescut, a părut să-l prefere tot timpul pe Chris, asta în ciuda necazurilor pe care le provoca.

De data asta, Frank este gata să-i mai dea o şansă fratelui său nelegiuit. Îl primeşte în casă, îi găseşte o slujbă, ba chiar îl ajută să reia legătura cu copiii şi cu fosta soţie, Monica (Marion Clotillard). Dar fratelui – infractor îi este greu să se ţină departe de vechile obiceiuri. Aşa că fratele – poliţist decide să-i întoarcă definitiv spatele. Doar că decizia aceasta vine puţin cam târziu…

Blood Ties, un proiect franţuzesc realizat în America

Pentru proaspătul regizor francez Guillaume Canet, succesul pe plan internaţional a apărut în urma celui de-al doilea lungmetraj al său, Tell No One (2006), patru premii César în 2007, printre care cele pentru Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor în rol principal – Francois Cluzet şi Cel mai bun montaj. După lansarea cu mare succes a lui Tell No One în SUA, pentru Guillaume Canet au început să curgă ofertele din partea studiourilor americane.

“Am primit o mulţime de propuneri de a regiza filme direct în State. Şi vorbesc aici de nume grele, maşinile de făcut bani”, spune Canet. “Dar nu mă simţeam pregătit să apuc calea asta: un film în limba engleză, în SUA, cu un producător care să-mi sufle în ceafă la fiecare pas. Pană la urmă mi-a venit ideea de a merge totuşi în America, dar cu un proiect de-al meu”.

Aşa a apărut ideea remake-ului la filmul franţuzesc Les liens du sang / Rivals, regizat de acelaşi Guillaume Canet, în 2008. Între timp, regizorul a aflat că şi Ridley Scott este interesat de drepturile pentru un remake al filmului său. Aşa că n-a mai stat pe gânduri. Scenariul a fost adaptat cu ajutorul lui James Gray (regizorul Little Odessa, The Yards, We Own the Night şi foarte recentul The Immigrant). James Gray văzuse şi el Tell No One şi era interesat de proiectele la care lucrează regizorul francez. Când a aflat că nu are scenarist pentru Blood Ties, James Gray, care nu mai scrisese nimic până atunci, s-a oferit imediat ca şi co-scenarist.

Rolul lui Clive Owen a fost dorit iniţial de Mark Wahlberg. Acesta văzuse şi el Tell No One şi dorea să-l cunoască pe regizorul său. Guillaume Canet avea însă alte gânduri pentru distribuţie. Aşa că l-a sunat pe amicul său Alfonso Cuarón şi l-a rugat să-i prezinte proiectul Blood Ties lui Clive Owen.

Blood Ties / Legături de sânge este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.

 

17
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Inspirat dintr-un roman de autoficţiune al lui Cezar Paul-Bădescu, „Ana, mon amour”, noul film al lui Călin Peter Netzer, prezentat în Competiţia Festivalului de la Berlin, încearcă să reia reţeta stilistică de mare succes din „Poziţia copilului”, însă rezultatul este modest.

17
/02
/17

În această seară, echipa filmului ,,Ana, mon amour”, în frunte cu regizorul Călin Peter Netzer, actorii Diana Cavallioti şi Mircea Postelnicu, producătoarea Oana Iancu şi directorul de imagine Andrei Butică, a păşit pe covorul roşu al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Filmul, care a rulat în premieră mondială la Berlinale Palast, de la ora 19.00, va putea fi vizionat pe marile ecrane din România cu începere din 3 martie.

17
/02
/17

DaKINO 26 demarează miercuri, 1 martie 2017, la Cinema PRO, cu proiecția în premieră în România a filmului Manchester by The Sea (6 nominalizări la Premiile Oscar 2017), cu Casey Affleck și Michelle Williams în rolurile principale. Festivalul Internațional de Film DaKINO, ediția a 26-a, va avea loc în perioada 1-5 martie 2017 la Cinema Pro, Studioul Horia Bernea — Cinema Muzeul Țăranului și ARCUB.

17
/02
/17

Regizorul finlandez Aki Kaurismaki a anunțat joi, în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, că a decis să renunțe la activitatea cinematografică. Apreciatul cineast are șanse mari să obțină Ursul de Aur cu pelicula sa din competiție, pelicula ''The Other Side of Hope''. ''Sunt obosit. Vreau să încep să îmi trăiesc viața mea, în sfârșit'', a explicat regizorul de 59 de ani.

16
/02
/17

Disponibil acum pe platforma gratuită Cinepub, "Fraţii Dabija", în regia lui Cătălin Drăghici, este un documentar experiment de o oră prezentat prima dată în 2015 în câteva festivaluri (Montreal, Astra Sibiu).

13
/02
/17

"La La Land" a ieșit triumfător duminică seara la cea de a 70-a ediție a premiilor Academiei britanice de film, primind nu mai puțin de cinci trofee din cele 11 la care a fost nominalizat. Musicalul american a primit premiile BAFTA pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cea mai bună actriță în rol principal, cea mai bună coloană sonoră și cea mai bună imagine.

13
/02
/17

Majoritatea românilor (regizori, producători, actori, selecționeri de festival) veniți la Festivalul de Film de la Berlin au participat, duminică seara, la un protest pe covorul roșu, obținut prin amabilitatea organizatorilor festivalului, care le-a acordat un minut înaintea ultimei proiecții din palatul festivalului. Protestul a fost transmis live pe site-ul oficial al festivalului (berlinale.de).

11
/02
/17

Zeci de persoane, prieteni, admiratori, colegi, studenți și oameni simpli i-au adus un ultim omagiu regizorului Radu Gabrea, sâmbătă, la Teatrul Nottara. Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului a părăsit Teatrul Nottara la ora 16,30, în aplauzele celor care au dorit să-și ia adio de la cel pe care l-au iubit și admirat. Radu Gabrea a murit joi la vârsta de 79 de ani.

10
/02
/17

CRONICĂ DE FILM. „Secvențe” (1982), de Alexandru Tatos, un film unic în cinematografia română. Un film polemic. Un sclipitor manifest cinematografic, deopotrivă intelectualist și emoționant. O capodoperă.

10
/02
/17

Ajuns la cea de-a șaptea ediție, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF revine anul acesta, între 28 martie și 2 aprilie, la Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Elvire Popesco, prezentând în premieră românească cele mai inovatoare experimente cinematografice ale ultimului an, cu un focus special asupra lucrărilor semnate de artiști vizuali proeminenți, ce expun de obicei în muzee și galerii de artă și doar rareori în săli de cinema.

10
/02
/17

Olimpia Melinte şi Alexandru Papadopol sunt doi dintre numeroşii actori vedetă din "Bucureşti NonStop", filmul din 2015 al lui Dan Chişu, acum disponibil pe platforma gratuită Cinepub. Un scurt dublu-interviu despre personaje şi indicaţii regizorale.

09
/02
/17

Astăzi începe cea de-a 67-a editie a Berlinalei. România participă în competiţia principală cu lungmetrajul „Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer, câștigătorul unui Urs de Aur, cu „Poziția copilului” (2013).

08
/02
/17

21 de lungmetraje de ficțiune, 15 documentare și 52 de scurtmetraje au intrat oficial în cursa pentru nominalizările la Premiile Gopo 2017. Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România, va avea loc pe 21 martie 2017, în București.

06
/02
/17

Cineastul Damien Chazelle a fost recompensat cu marea distincție acordată la cea de-a 69-a ediție anuală a premiilor Sindicatului Regizorilor Americani - The Directors Guild of America (DGA Awards) pentru comedia muzicală romantică "La La Land". Premiul obținut de regizorul filmului "La La Land" consolidează poziția de favorită la Oscar a peliculei din distribuția căreia fac parte Ryan Gosling și Emma Stone.