Câştigă un exemplar din romanul „Kamceatka“, de Marcelo Figueras!
https://www.ziarulmetropolis.ro/castiga-un-exemplar-din-romanul-kamceatka-de-marcelo-figueras/

„Kamceatka” este cel mai cunoscut roman al argentinianului Marcelo Figueras – o poveste despre o realitate apăsătoare („Războiul murdar“), privită prin ochii unui copil. Cartea a apărut anul acesta la Editura All, în colecţia „Strada Ficţiunii“. Iar filmul care are la bază romanul a fost ales să prezinte Argentina la Premiile Oscar, secţiunea „Cel mai bun film străin“.

Un articol de Corina Vladov|10 iunie 2013

Kamceatka“ este cel mai cunoscut roman al argentinianului Marcelo Figueras – o poveste despre o realitate apăsătoare („Războiul murdar“), privită prin ochii unui copil. Cartea a apărut anul acesta la Editura All, în colecția „Strada Ficțiunii“. Iar filmul care are la bază romanul a fost ales să prezinte Argentina la Premiile Oscar, secțiunea „Cel mai bun film străin“.

„Romanul Kamceatka este o carte extraordinară, o poveste greu de uitat.“

Die Welt 

Argentina anilor ’70 a fost un spațiu de represiune militară, în care aproape 10.000 de oameni au fost omorâți sau au „dispărut“. Marcelo Figueras a copilărit în acea perioadă, așa că a îmbogățit lumea lui Harry – personajul principal – cu propriile amintiri: un frate care distruge jucăriile, o mare pasiune pentru magicianul Houdini și visul de a călători în locuri îndepărtate. În interviul acordat Ziarului Metropolis el spune că a respirat frica în fiecare zi, deși niciun rău fizic nu i s-a întâmplat lui sau familiei sale.

Participă la concurs!

Dă like la pagina de Facebook a Ziarului Metropolis, apoi răspunde printr-un comentariu pe site la întrebarea: „Cum se numeşte romanul pe care Marcelo Figueras l-a scris cu cea mai mare uşurinţă?“ și ești înscris la tragerea la sorți care va avea loc pe 14 iunie. Cei trei câștigători vor fi anunțați în aceeași zi.

Vor fi incluşi în tragerea la sorţi doar cei care au dat like la pagina Ziarului Metropolis şi care au dat răspunsul corect.

 Participând la concurs, ești de acord cu regulamentul  Ziarului Metropolis.

CONCURSUL S-A ÎNCHEIAT. Câștigătorii sunt: Marius Ionescu, Anca Mihaela Popescu şi Raluca Toma.

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.

17
/10
/23

Un târg de carte de teatru – adevărat maraton al lansărilor și prezentărilor unor noi produse editoriale din domeniul artei scenice, cu întâlniri, discuții, întrebări, răspunsuri – constituie o componentă importantă a Festivalului Național de Teatru ajuns la a XXXIII-a ediție.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.