22 de artişti români şi-au pus amprenta, la Red Bull Curates, pe operele de artă funcţionale expuse astăzi în Centrul Vechi
https://www.ziarulmetropolis.ro/22-de-artisti-romani-si-au-pus-amprenta-la-red-bull-curates-pe-operele-de-arta-functionale-expuse-astazi-in-centrul-vechi/

Cei mai buni artişti în ascensiune sau deja consacraţi din România şi-au pus amprenta unui stil unic pe frigiderele Red Bull, acestea urmând a fi expuse astăzi în Centrul Vechi din Capitală.

Un articol de Andrada Văsii|18 mai 2013

Cei mai buni artişti în ascensiune sau deja consacraţi din România şi-au pus amprenta unui stil unic pe frigiderele Red Bull, acestea urmând a fi expuse astăzi în Centrul Vechi din capitală.

După Statele Unite ale Americii, Japonia, Austria şi multe alte ţări, Red Bull Curates: Canvas Cooler Project a ajuns şi în România, aducând împreună artişti contemporani şi urbani pentru a crea opere de artă funcţionale.

Să foloseşti un frigider pe post de operă de artă este ceva neobişnuit. Mai mult, dacă acestea au fost pictate de cei mai buni artişti din ţară, atunci cu siguranţă ar trebui să te numeri printre cei care vin să vadă artă adevarată pe un suport neconvenţional.

Obiecte casnice la rang de artă

Red Bull Curates: Canvas Cooler Project este un proiect internaţional, care combină arta contemporană cu un obiect pe care îl folosim zi de zi – frigiderul. 22 de artişti români au fost selectaţi să dea personalitate câte unui frigider.

Aceştia sunt: Mihai Zgondoiu, Francisc Chiuariu, Andrei Argaetic, Noper, Victor Fota, Mădălin Andronic, Lea Rasovszky, Ghica Popa, Virgil Scripcariu, Kitra/Eldercut, Misha Diaconu, Dragoş Burlacu, Claudiu Ciobanu, Marilena Botez, Vlad Berte, Andrei Berindan, Laurian Popa, Diana Serghiuta, Radu Belcin, Alexandru Bunescu, Alexandru Ciubotariu şi Luciana Maria Mitrică.

Artă tradițională-motiv plastic

Fiecare artist a reprezentat diferite stiluri şi tehnici – de la picturi inspirate din arta tradiţională românească, până la grafică sau imagini futuriste. Fiecare artist a primit câte un frigider alb şi l-a pictat din perspectiva sa, folosind propriul stil şi transformându-l în adevărate opere de artă.

Mai multe informatii sunt disponibile pe www.redbull.ro/curates sau pe Facebook.

Foto credit: Red Bull Curates, Jose Lim

23
/08
/20

Artista Anca Mureșan expune, în perioada 20 august – 5 septembrie 2020, în Galeria Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția unde va crea, după principiul „work in progress”, într-un demers situat stilistic între action painting happening (în variantele lui Pollock și Willem de Kooning) și performance.

03
/08
/20

Parte a secţiunii pe care Festivalul Internaţional de Film Transilvania i-o dedică lui Federico Fellini la 100 de ani de la naştere, expoziţia de fotografie „Lights on! Fellini’s 8 ½”, disponibilă pe parcursul TIFF la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, surprinde momente din timpul realizării marelui film din 1963.

30
/07
/20

CRONICĂ DE TEATRU „Jurnal de România. 1989”, recent montat de Carmen Lidia Vidu în aer liber, pe acoperișul Teatrului Național din București, este un spectacol de teatru documentar care amestecă inspirat monologuri autobiografice rostite de patru actori – Florentina Țilea, Oana Pellea, Daniel Badale și Ion Caramitru - cu elemente multimedia.

27
/07
/20

Realizat la secția germană a Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu şi transmis pe platforma TNRS – Scena Digitală, „LIVE”, de Bobi Pricop, este un spectacol hibrid conceput special pentru online, iar adaptarea la mediul virtual este una firească şi inspirată.

05
/07
/20

Biblioteca de New Media Art pentru Copii îi invită pe cei mici într-o aventură virtuală educativă și distractivă, care-i poartă prin toate etapele de creare a unei super animații, ajutându-i să înțeleagă, pas cu pas, cum pot deveni chiar ei, din spectatori de desene animate, creatori.